QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Policie u vody a v kempech... Kontroly už proběhly na Hracholuskách - FOTKY

10.07.2021 8:10

Policisté se zaměřují o prázdniních na dění u vodních toků, kontrolují také kempy. Kontrola už proběhla na Hracholuskách, na další místa se policisté chystají, kontroly mají trvat celé prázdniny.

7
7218

"V minulých dnech na severním Plzeňsku proběhlo bezpečnostní opatření s názvem „Bezpečně u vody“, které bude v rámci celého Plzeňského kraje probíhat na vodních tocích i během následujících letních měsíců," potvrdila mluvčí policie Eva Červenková.

Pravidla a chování na vodních tocích a v jejich blízkém okolí upravuje tzv. vodní zákon a pravidla plavby na vodě pak zákon o vnitrozemské plavbě.

"Dle těchto zákonů osoba, která obsluhuje řízení malých plavidel, pramic, šlapadel či jiných plavidel, nesmí být pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, a právě proto policisté kontrolují dodržování těchto ustanovení. Zároveň při opatření dohlížíme také na protiprávní jednání v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Cílem je rovněž preventivní působení Policie České republiky v rekreačních a chatových oblastech," říká dále policejní mluvčí.

Policisty jste už mohli v uplynulých dnech potkat například na Hracholuskách. "Při kontrole jednoho plavidla policisté zjistili, že muž nemá k řízení motorového člunu oprávnění a plavidlo nesplňuje předepsané technické parametry. Na přehradní nádrži Hracholusky je totiž povolen provoz pouze motorových člunů s výkonem do 10 kW a za podmínky plutí ve výtlačném režimu," vysvětluje eva Červenková.

Podle policejní mluvčí policistéí objevili při kontrole i skupinu lidí, která skákala do vody z Pňovanského železničního mostu. "Lidé most využívali jako velkou houpačku, kdy po skoku z jednoho z pilířů se houpali pod mostním tělesem. Na hladině přehrady na ně čekal člun na záchyt skákající osoby. Policisté při následné kontrole zjistili, že tito lidé využívají mostní konstrukci pro své adrenalinové vyžití bez náležitého povolení a celou věc oznámili příslušnému správnímu orgánu," uvádí Červenková.

Policisté také v rámci prevence oslovili rekreanty, dali jim zámky na zajištění stanů a dětem rozdali drobné dárky.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy