QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Policie v Plzni je v pohotovosti! Spouští opatření kvůli hokeji i fotbalu

15.03.2018 7:58

Start play-off hokejové extraligy i fotbalová Evropská liga spustí v Plzni ve čtvrtek mimořádná policejní opatření. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (10)

Fanoušci plzeňských hokejových indiánů i fotbalové Viktorky mají před sebou hodně náročný den. Odpoledne rozehraje Škodovka čtvrtfinále extraligy a následovat bude utkání Evropské ligy Viktorky. Hodně náročný den mají před sebou i policisté. Spustí mimořádné opatření.

"Na zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku budou dohlížet policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a to nejen v bezprostřední blízkosti stadionů, ale i v centru města a přilehlých městských částí. Do opatření jsou nasazeni policisté z pořádkové jednotky, kolegové z oddělení služební kynologie a hipologie, členové antikonfliktního týmu a také policisté z kriminální policie. Policisté z odboru cizinecké policie využijí vozidlo se speciální technikou Schengenbus," říká m luvčí policie Hana Rubášová.

Zajištění bezpečnosti a plynulosti dopravy mají na starosti dopravní policisté. "Již od odpoledních hodin budou policisté monitorovat také příjezdové cesty do Plzně. V této souvislosti žádáme nejen fanoušky, ale i všechny občany, aby svá vozidla parkovali na vyhrazených parkovištích, nebránili provozu a dbali pokynů policistů," dodává policejní mluvčí. Parkování bude možné částečně i v parkovacím domě Rychtářka, kde bude vyblokováno pro potřeby UEFA několik desítek míst.

Vzhledem k tomu, že řada fanoušků bude po hokejovém utkání mířit z Home Monitoring Arény v Doudlevcích na stadion ve Štruncových sadech, měli by být v tu dobu pozorní i řidiči. Je jasné, že v centru se budou pohybovat větší skupinky fanoušků.

V akci bude i speciální monitorovací centrum a nad Plzní bude opět kroužit také policejní vrtulník. Utkání HC Škoda Plzeň - Olomouc začíná už v 16 hodin, duel FC Viktoria Plzeň - Sporting CP pak v 19 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24