Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské ulice obsadily policejní hlídky! V sítích uvízlo osm řidičů pod vlivem

22.02.2016 14:47

Hned série kontrol se v uplynulých dnech odehrála na území Plzně. Policisté odchytili krom jiného i osm řidičů pod vlivem drog nebo alkoholu. Namol opilý řidič pak naboural u věznice do garáže.

Policejní kontroly znovu obsadily silnice.

S kontrolami se v Plzni roztrhl pytel už před víkendem. V pátek policisté spustili speciální dopravně bezpečnostní akci se zaměřním na alkohol a drogy. O víkendu pak kontrolovali řidiče v rámci běžného výkonu služby. Právě během víkendu pak v sítích skutečně opilí nebo zdrogovaní řidiči uvízli.

Paradoxně dopravně bezpečnostní akce, která proběhla v pátek a byla zaměřená na alkohol a drogy, se obešla bez těchto "záchytů". I tak padly pokuty za několik tisíc. "Nejčastěji byli řidiči pokutováni za neodpovídající technický stav svého vozu, nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy nebo jízdu bez dokladů. Kromě zmíněných přestupců policisté zajistili i jednoho muže, který usedl za volant svého vozu, ačkoli měl vysloven platný zákaz řízení," shrnula mluvčí policie Hana Štefflová.

Během víkendu skončilo v sítích kontrol osm řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog! Dva z nich neměli ani řidičák...

Během víkendu pak řidiče kontrolovali nejen dopravní policisté, ale o policisté oddělení hlídkové služby v rámci běžného výkonu služby. "Od pátku do nedělního večera přistihli celkem osm osob, které za volant vozu usedly pod vlivem různých návykových látek a jedů. Šest řidičů, mužů ve věku 21 až 42 let, řídilo vůz pod vlivem alkoholu. Nejméně nadýchal 25letý řidič a sice 0,44 promile. U nejstaršího z přistižených šoférů přístroj ukázal hodnotu 1,52 promile alkoholu.  Z několika desítek řidičů, kteří se podrobili zkoušce ke zjištění ovlivnění drogami, byla u dvou zjištěna v krvi přítomnost pervitinu," dodává policejní mluvčí. Dva z řidičů navíc neměli ani řidičák.

Sérii "rozjařených" šoférů uzavřela pak v neděli v podvečer nehoda na Borech u věznice. Senior v silné opilosti nezvládl řízení a naboural vrata garáže na odstavné ploše u věznice. 69letý řidič nadýchal skoro 2 a půl promile. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT