Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Řidič autobusu skončil po řešení nehody v nemocnici

08.09.2011 7:27     08.09.2011 10:11

63letý řidič autobusu skončil v nemocnici s vážnými zraněnými poté, co jej napadl 36letý řidič osobního auta. Ten chtěl předjíždět na silnici, kde je to zakázáno.

Řidiče autobusu napadl v úterý 6. září  v Domažlicích jiný řidič osobního automobilu poté, co se jejich vozidla bočně střetla na silnici z Horšovského Týna do Domažlic. Řidič osobního vozidla chtěl údajně předjíždět v úseku, kde je to zakázáno.

"Incidentu předcházela dopravní nehoda mezi Domažlicemi a Horšovským Týnem, ke které došlo v úterý 6. září po 14. hodině. 36letý řidič Škody Octavia předjížděl autobus a při zařazovaní zavadil o přední část autobusu," řekla QAPu. cz mluvčí domažlické policie Zdeňka Vogeltanzová a pokračovala: "Řidič osobního auta zastavil, neprokázal totožnost a nesepsal se 63letým řidičem autobusu záznam o dopravní nehodě. Domluvili se, že dojedou do Domažlic na autobusové nádraží. Když řidič autobusu přijel na nádraží, řidič osobního auta už byl na místě. Co se mezi nimi událo, zatím není jasné, došlo k fyzickému napadení řidiče autobusu a zraněného jej odvezla Rychlá záchranná služba do nemocnice v Domažlicích a poté vrtulník do Plzně."

Díky svědkům, kteří si zapamatovali SPZku auta agresivního řidiče, jej policisté ještě ten den vypátrali a zadrželi. "Byl vyslechnut a propuštěn," sdělila Vogeltanzová. "Policie požádala státního zástupce o souhlas se zadržením, ale souhlas nebyl udělen."

Případ nyní šetří domažličtí kriminalisté a provádějí výslechy svědků. "Byly zahájen úkony trestního řízení. Řidič bude obviněn z těžkého ublížení na zdraví," poznamenala mluvčí.

Zranění řidiče autobusu jsou vážná.

Foto: www.csadplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT