Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Mlázovech na Sušicku je úžasná Pohádková chalupa a hrad Troškov!

31.07.2012 16:48

Nevíte, kam vzít děti na celodenní výlet? Máme pro vás tip. Kousek od Sušice ve vesničce Mlázovy je Pohádková chalupa s čerty, vílami a vodníky a spoustou zábavy pro všechny ratolesti.

Pohádková chalupa Mlázovy (10)
Pohádková chalupa Mlázovy (16)Pohádková chalupa MlázovyPohádková chalupa Mlázovy (1)Pohádková chalupa Mlázovy (2)Pohádková chalupa Mlázovy (3)Pohádková chalupa Mlázovy (4)Pohádková chalupa Mlázovy (5)Pohádková chalupa Mlázovy (6)Pohádková chalupa Mlázovy (7)Pohádková chalupa Mlázovy (8)Pohádková chalupa Mlázovy (9)Pohádková chalupa Mlázovy (10)Pohádková chalupa Mlázovy (11)Pohádková chalupa Mlázovy (12)Pohádková chalupa Mlázovy (13)Pohádková chalupa Mlázovy (14)Pohádková chalupa Mlázovy (15)

Zábava na celý den pro děti všeho věku, to je Pohádková chalupa v Mlázovech u Sušice na Klatovsku. Je tady i hrad Troškov, kde kraluje král pohádkové země režisér Zdeněk Troška. QAP vyrazil na výlet do pohádkové země!

Pohádková chalupa je ve vísce Mlázovy zhruba 10 kilometrů od Sušice. Na první pophled obyčejná chalupa s nápisem. Až když nakouknete do tajů celého areálu, zjistíte, že vaše dítko se tady nudit nebude. Přímo v samotné chalupě najdete výstavu postaviček víly Šumavy, rodiny vodníků nebo čertů či strážce Šumavouse. Můžete si tady pohoupat vodníčky či poslechnout pohádkovou muziku. Najdete tady i královskou truhlici krále Trošky a dokonce i jeho postavičku se vším, co ke králi země patří.

Až projdete chalupu, vyražte na Raráškovu stezku plnou úkolů v Pohádkové zahradě. Vaše dítko si užije přelézání, skákání nebo házení na cíl či kuželek a golfíku. Svézt se tady z dvacku může i na poníkovi. Nechybí samozřejmě občerstvení U Šišouna, kde za lidovou cenu dostanete pití, langoše, hranolky i klasický smažák.

Pod zastřešenou stodolou na vás čeká pohádka s maňásky a loutkami. Hostuje tady letos Potulné divadlo tety Terezy resp Marcely Slavíkové. My jsme si užili pohádku O raku Klapeťákovi a lišce Chytrolíně. Skvělý výkon tety Terezy a dvou loutek, kdy se zapojí nejen dítka ale do hry jsou vtaženi i dospěláci coby postavy, úžasná zábava. Moderně řečeno "interaktivní představení".

Pohádkový ateliér

Součástí areálu je pohádkový ateliér. Zde je usměvavá Martina Čeloudová, která se věnuje tvoření. Zručná výtvarnice tady dětem pomáhá malovat na sádrové postavičky, batikovat trička, vyrábět šperky či ubrouskovou metodou zdobit dřevěné šperkovnice. Za malý poplatek si tak vaše dítko odnese vlastní výrobek. Martina Čeloudová se každému dítku věnuje a pracuje s ním.

"Jsem tady v Pohádkové chalupě už čtyři roky. Sama si připravuji sádrové odlitkyi další výrobky," vysvětluje Martina Čeloudová. "Každoročně se snažím vymyslet něco nového, protože mám spoustu zákazníků, dětí i rodičů, kteří se každoročně vrací. Tak aby měli pokaždé něco nového," vysvětluje tvořivá Martina. Podle usměvavé tvořitelky projde chalupou obvykle denně 180 až přes 300 lidí. Jezdí sem školní výlety i tábory, celé autobusy.

Otevřeno je od května do září denně 10 - 17 hodin. Pokud ale chcete přijet v početnější skupině, raději se objednejte. Vstup je na to, že v areálu strávíte půlden až symbolický. Dospělí platí 50 korun a dítka 40.

Sezona se uzavírá obvykle v říjnu a to za přítomnosti pohádkového krále Zdeňka Trošky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT