Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Série krádeží kol na Domažlicku je vyřešena. Policisté dopadli dvojici zlodějů

04.06.2019 18:37

Dva muži ukradli osm kol za 135 tisíc korun. Šest už jich dostali zpátky jejich majitelé. Zloději čekají na soud ve vazbě.

QAP_FOTO

Velký úspěch hlásí domažličtí kriminalisté. Podařilo se jim vyřešit sérii krádeží jízdních kol. Bicykly se začaly na Domažlicku ztrácet v dubnu, do května jich zmizelo na různých místech osm. Škoda dosáhla 135 tisíc korun.

"Kriminalisté pátrali po zloději, který ukradl jízdní kolo z pozemku u rodinného domu v Postřekově, ze zahrady u rodinného domu a z kočárkárny bytového domu v Příchovicích, z areálu firmy v Holýšově, z chodby bytového domu a z pozemku u domu v Domažlicích,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Nakonec se policistům podařilo dopadnout dvojici zkušených zlodějů. "Jedná se o pětadvacetiletého a devětadvacetiletého muže z Domažlicka. Bylo zahájeno trestní stíhání obou mužů jako obviněných ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež. Mladší z mužů se krádeží dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech mimo jiné pro trestný čin krádeže odsouzen a potrestán trestem odnětí svobody na dvacet měsíců nepodmíněně, kdy trest vykonal v říjnu 2018. Ani starší ze zlodějů nemá čistý rejstřík trestů. Byl odsouzen k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 300 hodin, který mu však byl změněn na trest odnětí svobody v délce trvání 300 dní a věznici opustil v květnu 2017. Odsouzen byl také pro trestný čin krádeže k podmíněnému trestu odnětí svobody, který mu byl změněn trest odnětí svobody nepodmíněně na osm měsíců, kdy trest vykonal v lednu 2018,“ dodává mluvčí.

Oba pachatelé čekají na soud ve vazbě. Hrozí jim až pět let za mřížemi. Většinu ukradených kol už se policii podařilo dohledat a vrátit majitelům.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství