QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sprejeři v Plzni jsou v plné síle! Případy se od začátku roku množí

17.02.2017 18:26

Od začátku letošního roku řeší policie stále víc případů sprejerství. Vandalové si vybírají domy, budovy a dokonce i přírodní objekty. Škody už jsou v řádech tisíců.

sgrafity na zdi - sprejeři

Případy spojené se sprejery se začaly množit od začátku letošního roku. Policii se hromadí oznámení o posprejování bytových domů, ale i úřadů a nejrůznějších dalších objektů. Případy přibývaly i v tomto týdnu.

"Plzeňští policisté v poslední době řeší další případy posprejovaných domů, fasád a vrat. Zatím neznámý pachatel nespecifikovanými obrazci a ornamenty poškozuje majetek na území města Plzně," potvrdila mluvčí policie Hana Rubášová.

Nejčerstvější stopy po sobě sprejeři zanechali například ve Vrchlického ulici, kde se graffiti objevily nejen na domě, ale i na vratech. "V dalším případě se jednalo o ulici Samaritskou, kde pachatel poškodil drážní domek a domek elektrického rozvaděče. Celková výše škody je v řádech tisíců korun. Případem se policisté intenzivně zabývají a po pachateli pátrají. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci," dodává mluvčí policie.

Policie se ale krom těchto případů zabývá například i případem, kdy si sprejer vyhlédl pískovcovou skálu u Košuteckého jezírka. Využil mrazů a ledu na jezírku a pohodlně se dostal až ke skále. Město ji muselo nechalo očistit a náklady se vyšplhaly na několik tisíc. Více se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24