Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Téměř tři stovky nehod v regionu a 7 mrtvých, taková je statistika za leden

14.02.2017 6:43

Počet mrtvých při nehodách je za měsíc leden daleko vyšší než v lednu předchozího roku. Na silnicích v Plzeňském kraji zemřelo v lednu 2017 sedm lidí, o rok dříve to byli tři lidé.

V lednu se stalo v Plzeňském kraji celkem 299 nehod. Oproti lednu předchozího roku téměř totožné číslo (294). Na silnicích ale zemřelo jen za první měsíc letošního roku v našem regionu 7 lidí. To je nejvíce ze všech regionů v Čechách.

Nejtragičtější následky měla lednová srážka automobilu a vlaku na přejezdu ve Vejprnicích, při které zemřeli tři lidé. Více zde. Mezi obětmi lednových nehod je také 20letý mladík, který přišel o život po nárazu do stromu na Klatovsku. K tagickému střetu auta s chodcem došlo přímo v Plzni, na křižovatce U Práce zemřel pod koly automobilu 54letý muž (více zde). Na dálnici D5 zemřel po srážce s autem 27letý pracovník odtahové služby.

Při srovnání s ostatními regiony patří za měsíc leden Plzeňský kraj k regionům s nejmenším počtem nehod, na silnicích ale vyhaslo nejvíce životů. V Jihočeském kraji zemřelo v lednu 5 lidí, 13 jich bylo ale těžce zraněno. To v Plzeňském kraji je za leden evidováno jedno těžké zranění při nehodě.  K počtu nehod v regionu v lednu přispěl i zimní ráz počasí.

V celé ČR šetřila PČR v prvním měsíci roku 2017 šetřila 8 303 dopravních nehod, při těchto nehodách došlo k usmrcení 30 osob, 84 osob bylo zraněno těžce a 1 486 osob bylo zraněno lehce. Hmotná škoda, odhadnutá policisty na místě dopravní nehody, činila 488,4 mil. Kč.

ilustrační foto

 

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství