QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Kdyně srazilo auto malého chlapce! V nemocnici zraněním podlehl

11.05.2017 16:27     12.05.2017 11:02

K velmi vážné nehodě došlo odpoledne na Domažlicku. U Kdyně srazilo auto malého chlapce. Chlapec vběhl přímo před projíždějící auto. V nemocnici bohužel zemřel.
 

FOTO_QAP_CZ (17)

Nehoda se stala nedaleko Kdyně před patnáctou hodinou odpoledne přímo v obci. "Na silnici 1923 v obci Chodská Lhota vběhl chlapec ve věku šest až sedm let pod projíždějící osobní automobil značky Peugeot," popsala nehodu tisková mluvčí policie Markéta Fialová s tím, že chlapec přijel ze školy autobusem a byl na cestě domů.

Na místo letěl vrtulník. "Chlapec byl ohrožen na životě. Ve velmi vážném stavu ho transportoval vrtulník do nemocnice v Plzni na Lochotíně," uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Policisté se nehodou nadále zabývají. "Dechová zkouška u řidiče byla negativní, na místě probíhá šetření," dodala tisková mluvčí Markéta Fialová.

Komunikace byla po nehodě zcela uzavřena.

Chlapec nakonec na následky zranění zemřel. Případ si převzala kriminálka...

I přes veškerou snahu záchranářů a lékařů chlapec nakonec zraněním podlehl. "Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Podle ustanovení trestního zákoníku hrozí tomu, kdo jinému z nedbalosti způsobí smrt, trest odnětí svobody až na tři roky nebo zákaz činnosti," dodává mluvčí policie Dagmar Brožová.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT