Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přípravy na letní sezónu na Špičáku jsou v plném proudu

21.04.2013 12:06

Zima byla dlouhá a tak se lyžovalo až do dubna. Teď už se ale vše chystá zase na letní sezonu. Na Špičáku se 1. června rozjede opět lanovka a provoz zahájí bikepark.

bikepark špičak_foto_Jaroslav_Voldřich

Letošní zima byla doopravdy dlouhá. Jen co ale odjel ze Špičáku poslední lyžař, začaly přípravy na letní sezónu. Lanovka a bikepark Špičák zahájí provoz 1. června.

Do 15. června se bude jezdit jen o víkendech, poté do 15. září každý den. Na 1. června se na bikeparku chystá velký Grand Opening, při kterém vystoupí hned 3 kapely. Další akce v bikeparku se pak připravuje na 29. června, to se pojede Evropský pohár ve sjezdu iXS EDC.

Lanovka pak bude o víkendech v provozu do 28. října. Aktuálně probíhají práce na tratích bikeparku a po zimní sezóně údržbové práce na všech zařízeních a strojích.

Jen pro zajímavost nová špičácká rolba Pisten Bully 400W za zimní sezónu najela 934 motohodin. Lanová dráha byla v provozu celkem 936 hodin, lano lanové dráhy je napnuto silou 44 tun a převodovka lanové dráhy obsahuje 250 litrů oleje. Dalších 400 litrů hydraulického oleje je pak v brzdovém a napínacím systému.

Na Špičáku se chystají také novinky. V budoucnu by tady mohla dokonce stát rozhledna. Více zde.

Fotky z údržby po zimě si můžete prohlédnou zde.

foto: Bikepark Špičák 2012 / Jaroslav Voldřich

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství