V hlavní roli alkohol! Záchytka v Plzni zažila hodně perný víkend

17.12.2018 12:52

Celou sérii případů spojených s alkoholem museli o uplynulém víkendu řešit strážníci v Plzni. Na záchytce se doslova "dveře netrhly". Rekordmanem byl muž se skoro 4 promile.

194258_2

Nejspíš jeden z nejnáročnějších víkendů v souvislosti se zásahy kvůli alkoholu mají za sebou strážníci v Plzni. Záchytka doslova praskala ve švech.

Že bude víkend ve znamení alkoholového opojení a strážníky čeká náročná služba, předznamenal už pátečný zásah v Tylově ulici. Už dopoledne museli strážníci zamířit na záchytku se 37letým mužem, který měl v sobě přes tři promile.

Sobota pak byla opravdu hodně perná. Hned ráno vyjížděli strážníci do Línské ulice, kde seděl u silnice totálně opilý muž. I jeho další cesta vedla na záchytku, dechová zkouška u něj ukázala 3,78 promile. Během chvíle od propuštění byl ovšem opět v péči strážníků. "Téhož muže museli strážníci opět převážet na záchytnou stanici hned následující den. Před čtrnáctou hodinou vyjížděli na hlavní nádraží Českých drah, kde měl obtěžovat hosty restaurace a byl agresivní," říká Veronika Kuchynková z městské policie.

V sobotu byly převezeny další dvě silně podnapilé osoby. "Před polednem byla hlídka městské policie vyslána na Centrální autobusové nádraží, kde se nacházel čtyřicetiletý muž ve špatném psychickém stavu. Byl silně ovlivněn alkoholem a chtěl svůj život ukončit skokem pod vlak. Po domluvě s dispečinkem Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje byl převezen k odeznění akutní intoxikace na záchytnou stanici s 2,52 promile alkoholu v dechu. Po vystřízlivění byl odvezen do zdravotnického zařízení," pokračuje Veronika Kuchynková.

Na záchytce skončila i 52letá žena, kterou sbírali strážníci z trávníku na Francouzské třídě. A nechyběl ani výjezd záchranky. "V neděli před druhou hodinou ranní byla hlídka městské policie vyslána do Koterovské ulice na konečnou zastávku tramvaje, kde se nacházel dvaadvacetiletý muž, který po delší rozmluvě se strážníky sdělil, že požil léky, které zapil alkoholem. Na místo proto byla přivolána Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, která rozhodla o převozu mladého muže do zdravotnického zařízení," uzavírá Veronika Kuchynková.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT