Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Plzeňském kraji zkomplikovala provoz ledovka a nehody - FOTO

07.02.2019 18:32     07.02.2019 19:44

Silnice v kraji pokryla ledovka! Špatná situace byla hlášena ze severního Plzeňska. Na Tachovsku boural autobus a zasahovat musely složky IZS.

dn autobus

Na území Plzeňského kraje se v průběhu čtvrtečního odpoledne kvůli mrholení vytvořila kluzká vrstva, místy až ledovka. Postupně začalo přibývat také nehod.

"Řidičům doporučujeme, aby přizpůsobili rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a rovněž svým schopnostem, dodržovali mezi vozidly větší bezpečnostní vzdálenost a počítali s podstatně větší brzdou drahou," řekla mluvčí policie Pavla Burešová.

S přibývajícími srážkami a zhoršením situace se začaly postupně od podvečera už množit i nehody. Na Tachovsku u obce Kostelec havaroval autobus s několika cestujícími. "Aktuálně již máme v souvislosti s ledovkou oznámeno několik dopravních nehod. Oznámena nám byla například havarie autobusu na Tachovsku na silnici II/203," komenotvala situaci policejní mluvčí. 

Podle informací hasičů bylo v autobuse asi 17 osob. "Jednu osobu jsme vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že i v místech této nehody dělá problémy ledovka a sami hasiči měli problém se k nehodě dostat.

"Z místa události transportujeme ženu ve věku 45 let s těžkým zraněním horní končetiny prostřednictvím letecké záchranné služby do FN Plzeň na urgentní příjem. Dále jme ošetřili dalších 5 osob s velmi lehkými zraněními, ti budou převezeni do Stodské nemocnice a do FN Plzeň na Borech na chirurgickou ambulanci," doplnila k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT