QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

V Plzni udeřili vykradači chat! Útokem vzali několik zahrádkářských kolonií

22.03.2019 7:59

Plzeňští policisté aktuálně šetří vloupání hned do několika chatek v zahrádkářských koloniích na různých místem města. Zloději zatím unikají.

6

Hlavní sezóna vykradačů chat a chalup sice připadá na zimní měsíce, i s jarem je ale dobré myslet na zabezpečení těchto objektů. O tom se aktuálně přesvědčilo hned několik majitelů chatek v zahradkářských koloniích v Plzni.

Policie v současné době šetří vloupání na několika místech na různých územích města. "Policisté z obvodního oddělení Plzeň Slovany, Plzeň Střed a Plzeň Lochotín řeší přečin krádež vloupáním. Dosud neznámí pachatelé kradli na různých místech našeho krajského města a v různých časových úsecích. Zloději se zaměřili na zahradní domky. Výše popsaným jednáním byla způsobena celková hmotná škoda poškozeným ve výši téměř 30 tisíc korun. Neznámý zloději kradli většinou zahradní nářadí jako jsou sekačky na trávu nebo motorové pily. Jindy se do chatky vloupali, ale nic neodcizili," říká mluvčí policie Michaela Raindlová.  

Policie upozorňuje, že ačkoliv už zahrádkářská sezóna startuje, právě zahrádkářské kolonie v Plzni jsou pro zloděje snadným cílem. Chatky zůstávají vždy několik dnů bez dohledu. Majitelé by se tak měli zaměřit na jejich ochranu. "Je důležité, aby si majitelé zahradních chatek své věci řádně zabezpečili. Měli by si pečlivě uschovat všechny dražší věci, které by mohly vzbudit zájem zlodějů. Dále by měli zkontrolovat prostor kolem chaty, zda venku nenechali zahrádkářské nářadí, například žebřík, který by mohl pachatel použít k vloupání. Měli by uklidit do skrýší cenné věci, které by zloděj mohl vidět oknem. Je dobré se také preventivně rozhlédnout a všímat si případných podezřelých osob v okolí chatek," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24