Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tisíce lidí zpívaly koledy po celém regionu! FOTKY a VIDEO!

12.12.2013 8:21

Tradiční zpívání koled s Českým rozhlasem spojila ve středu v podvečer tisíce lidí po celém regionu. Do akce se zapojilo celkem 13 měst a obcí. Podívejte se na video i fotky ze zpívání v Přešticích a v Plzni!

Zpívání koled v Plzni.
Zpívání koled v Plzni. Zpívání koled v Plzni. Zpívání koled v Plzni. Zpívání koled v Přešticích. Zpívání koled v Přešticích.Zpívání koled v Přešticích. Zpívání koled v Přešticích. Zpívání koled v Přešticích. Zpívání koled v Přešticích. Zpívání koled v Přešticích.

Zpívání koled s Českým rozhlasem nalákalo do center měst a obcí tisíce lidí. V Plzni si známé vánoční melodie zazpívaly skoro 4 tisíce lidí. Na Slovanech navíc předvánoční hudební vystoupení pokračují.Obrovský zájem vzbudilo zpívání koled také v Přešticích.

Známé koledy Nesem vám noviny a Narodil se Kristus pán zazněly ve středu v podvečer napříč regionem. Do tradičního zpívání koled s českým rozhlasem se zapojily tisíce lidí v celkem 13 městech. Zpívalo se v Chlumčanech, Přešticích, Spáleném Poříčí, Blovicích, Kasejovicích, v Sušici, Klatovech a na Domažlicku v Bělé nad Radbuzou i v Domažlicích, na Tachovsku ve Stříbře a na Rokycansku v Hrádku u Rokycan a také v Mirošově. V Plzni se tisíce lidí sešly na náměstí Republiky a atmosféra byla opět úchvatná.

V centru Plzně se letos sešlo přesně 3810 lidí. Do letošního zpívání se zapojila také radnice na Slovanech, před kterou probíhá každé pondělí a středu předvánoční hudební vystoupení. Na Slovanech šlo o zhruba stovku lidí.

Na náměstí Republiky davy přivítali i primátor Marton Baxa, starosta centrálního obvodu Jiří Strobach a náměstkyně primátora Eva Herinková.

Na náměstí v Přešticích na jižním Plzeňsku navíc zpívání provázelo i vystoupení pěveckých sborů a netradiční doprovodný program. Podívejte se na video a kompletní fotogalerii.

Předvánoční akce v Plzni pokračují...

Na Vánočních trzích na náměstí Republiky centrální obvod během adventu pořádá nedělní setkání. Obyvatelé obvodu si následně odnášejí svařák v originálním vánočním hrnečku. Další adventní setkání se chystá na tuto neděli 15.prosince od 14 hodin.

V Plzni na Slovanech se další zpívání před radnicí chystá na pondělí 16.prosince, kdy vystoupí před radnicí Beránci ze Základní školy Masarykova, a ze ZŠ a MŠ při Fakultní nemocnici. Ve středu 18.prosince pak zazpívají Broučci a Band z 5.MŠ Zelenohorská a následně pěvecký soubor Rolničky z 25. ZŠ Chválenická.

FOTO: Magistrát města Plzně, Milan Janoch

VIDEO: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT