Vážné úrazy v plzeňském divadle a v Holýšově! Zasahoval i vrtulník - FOTKY

04.03.2018 10:37     04.03.2018 11:05

V neděli ráno záchranné složky zasahovaly v Holýšově. Muže zavalil valník plný dřeva. Na místo musela i letecká záchranná služba. Dalšímu muži v Plzni způsobila zranění těžká plošina.

 

 

4_3_2018 Osoba přimáčklá scénou DJKT (6)
4_3_2018 Osoba přimáčklá scénou DJKT (6)4_3_2018 Osoba přimáčklá scénou DJKT (2)4_3_2018 Osoba přimáčklá scénou DJKT (3)4_3_2018 Osoba přimáčklá scénou DJKT (1)4_3_2018 Osoba přimáčklá scénou DJKT (4)4_3_2018 Osoba přimáčklá scénou DJKT (5)4_3_2018 Osoba přimáčklá scénou DJKT (7)

Muž zůstal zaklíněný pod valníkem plným dřeva v obci Holýšov na Domažlicku, nehoda se stala v zahrádkářské kolonii.

Podle záchranky muž utrpěl těžký úraz hrudníku a dolní končetiny. Vrtulník ho transportoval do Plzně, na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín.

"V osm hodin ráno jel řidič s traktorem s připojeným valníkem, na kterém bylo naloženo dřevo. Na zledovatělém povrchu komunikace se stal traktor neovladatelný a druhý čtyřiačtyřicetiletý muž za jízdy prováděl posyp popelem pod kola, dostal se pod valník, kterým byl přimáčknut a utrpěl zranění. Hasiči zraněného muže vyprostili a  byl leteckou záchranou službou transportován do nemocnice v Plzni," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

K dalšímu úrazu vyjížděla záchranka dopoledne do Plzně, a to do Smetanových sadů do divadla (viz fotogalerie). Jednačtyřicetiletého muže zavalila těžká, 450 kg vážící, plošina. Způsobila mu zranění dolních končetin. Muž byl převezen na chirurgickou ambulanci fakultní nemocnice.

Jednalo se o zaměstnance divadla, který prováděl údržbu jevištní techniky. Případem se ale bude zabývat vedení divadla i policisté. Muž byl pod vlivem alkoholu, naměřeno mu bylo 1.31 promile alkoholu.

"Dnes došlo k pracovnímu úrazu muže. Před desátou hodinou pracovník použil zvedací mechanismus podia, došlo k posunu, muž již nestačil utéct a zůstal zaklíněn pod plošinou. 41letého muže našel kolega, přivolal zdravotníky a policisty. Policisté zjišťují, zda nedošlo k porušení bezpečnosti práce," uvedla k případu mluvčí policie Dana Ladmanová.

FOTO: zásah v divadle - HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT