Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Za postřelení myslivce na honu padlo obvinění. Střelci hrozí vězení

16.08.2019 10:57

Policie obvinila myslivce, který na konci loňského postřelil svého kolegu při honu u Chodské Lhoty. Muž utrpěl střelné poranění břicha, letět pro něj musel vrtulník.

PICT159577

Tragickou dohru mohl mít hon u Chodské Lhoty na Domažlicku, který se odehrál na konci loňského roku. Jeden z myslivců tam postřelil svého kolegu. O případu QAP.CZ informoval zde.

Kriminálka po několika měsících obvinila střelce. "Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pětašedesátiletý muž z Domažlicka, který byl obviněn ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Hon probíhal o vánočních svátcích. "Muž při mysliveckém honu předčasně vystřelil z brokovnice na divoké prase, které vybíhalo z jeho levé strany. Při vystřelení hromadnou střelou tvořenou olověnými broky, jedním brokem zasáhl do těla poškozeného osmapadesátiletého muže a způsobil mu zranění. Poškozený byl se zraněním ošetřen ve zdravotnickém zařízení a jeho pracovní neschopnost trvala několik týdnů," dodává policejní mluvčí. Obviněnému muži nyní hrozí až čtyři roky vězení.

V závěru loňského roku došlo v regionu při honech i k tragédii. Zhruba v polovině listopadu hon u Sulislavi na Tachovsku nepřežil jeden z myslivců. Kolega ho střelil do hrudníku, muž na následky zranění zemřel. Více se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT