Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Ze zbraní se vyklubal tabák za milion! Pašeráky prozradil lokalizátor - FOTKY

16.07.2019 11:49

Jeden z nejzapeklitějších případů poslední doby rozlouskli plzeňští policisté spolu s dalšími složkami. Odhalili pašeráky obřího množství tabáku. Původně dostali hlášení o pašování zbraní.

1
1234567

Bleskové rozlousknutí hodně mimořádného případu si v těchto dnech připsali na konto plzeňští policisté. Podivný příběh se začal rozvíjet minulý týden ve čtvrtek, kdy na policejní linku někdo zavolal s tím, že viděl muže nakládat hnědé krabice do kamionu. Při nakládce se ale měly vysypat zbraně.

Oznamovatel policii dokonce udal trasu kamionu, který mířil z Německa po D5 dál směrem na Plzeň. Na dálnici okmažitě vyrazily policejní jednotek a do akce šla také zásahovka. U sjezdu na Ejpovice se kamion podařilo zastavit a zadržet 40letého a 42letého cizince.

"Z provedeného prvotního ohledání kamionu a návěsu bylo patrné, že v nákladovém prostoru návěsu se nachází velké množství krabic s nezjištěným obsahem a bylo dáno důvodné podezření, že se v některých krabicích skutečně mohou nacházet zbraně, či jiné nelegálně držené, pašované věci, jak uvedl oznamovatel," říká mluvčí policie Michaela Raindlová.

Policie kamion zajistila a čekalo se na povolení soudu k prohlídce. Následující den se tak teprve policie do vozu dostala. Na pomoc si přizvala i celníky se speciálním zařízením a také experty na vyhledávání zbraní a tabáku. "Pes na zbraně nic neznačil, pes na tabák ano. K místu zajištěného kamionu byl vyslán velkokapacitní mobilní rentgen. Předmětný kamion byl skenován na místě zajištění a celník operátor vyhodnotil výsledek skenu – zbraně nebyly identifikovány, ale bylo identifikováno zboží, které nebylo deklarováno na převozních dokladech a to s podezřením, že by se mohlo jednat o tabák," pokračuje policejní mluvčí.

Řidiči si chtěli pašovaný tabák za milion nechat, pašeráci je ale přelstili a nasadili jim do zboží lokalizátor...

V návěsu bylo mimo jiné nalezeno přes 8 tisíc kusů balení pašovaného tabáku, přičemž únik na spotřební dani byl vyčíslen na téměř 1 milion korun. "Tabák měli muži dle prvotní domluvy s pašeráky propašovat do jiných zemí. Po cestě je ale napadlo, že by mohli tabák pašerákům odcizit, následně ho prodat a utržené peníze si rozdělit. Netušili, že jim pašeráci do krabic s tabákem přidali ještě lokalizátor," vysvětluje Michaela Raindlová. "Na tomto případu se podílelo několik policejních složek, kdy únik na spotřební dani bude vymáhán celní správou. Plzeňští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality obvinili oba výše uvedené cizince z přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží a hrozí jim až pět let ve vězení," uzavírá.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT