Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Pozemní hokejisté Litic doma zaváhali. Bohemians Praha podlehli o jediný gól

30.09.2019 10:51

Víkend byl v plzeňských Liticích ve znamení pozemního hokeje. Bohužel tentokrát stálo štěstí na straně soupeřů. Na body nedosáhli ani litičtí muži, ani kádr žen.

Litice vs. Rakovnik 016

Návrat finálového soupeře na litický trávník přinesl i poměrně podobný vývoj utkání. Tým z Prahy vstoupil do zápasu lépe, z ojedinělé akce vstřelil gól, z jediného trestného rohu ještě v první patnáctiminutovce přidal druhý.

Kádr Bohemians Praha byl kombinačně lepším týmem a hlavně nekazil. Naopak domácí měli obrovské množství nevynucených chyb, což samozřejmě prospívalo soupeři. Přesto ještě na konci první půle dokázali snížit střelou Nicklase z trestného rohu. V druhé půli se plzeňský tým do svého soupeře ještě více opřel, ale bez gólového efektu. Naopak to byla opět Bohemians, která zvýšila na z nenápadné skrumáže na 3:1 a o chvíli později z trestného rohu dokonce na 4:1. Litice zbraně nesložily. Bojovaly, naháněli svého soupeře a dokonce i snížili na rozdíl jednoho gólu díky střelám Nicklase a Sochora. Nicméně podzimní určité trápení se soupeři z první čtyřky pokračovalo.

"Náš kádr, do kvality, je celkem úzký. Jakmile nám vypadne jeden, dva hráči ze základní osy, je to znát. Dnes nám chyběli dokonce tři a to se ještě v průběhu zranil Jakub Kondrát. Máme před sebou Rakovník, chceme bodovat a musíme hru přizpůsobit danému stavu," komentoval utkání trenér Tomáš Levý.

Nedařilo se ani litickým ženám. Tým usiloval v zápase s Hradcem Králové o tři body, které by se mu výrazně hodily do celkové tabulky soutěže. Nakonec vyšel s prázdnou.

"Ženy předvedly opět dobrý hokej jak směrem dozadu, tak i dopředu. Bohužel nás v koncovce potrápila reprezentační gólmanka Čecháková, které se nám podařilo dát jen jeden gól. Na druhou stranu musím holky pochválit, protože šancí ve střeleckém kruhu jsme měly spousty. Myslím, že se naše hra stabilizovala, holky předvádí vyrovnané individuální i týmové výkony, takže herně se nám daří, musíme jen zlepšit produktivitu, aby to bylo vidět i na výsledcích," řekl k utkání trenér Lukáš Nocar.

"Do zápasu jsme nastupovaly s odhodláním porazit Hradec. V první půlce jsme po pár našich chybách nechali jít soupeřky do vedení a musely dotahovat. Ve druhé půlce jsme soupeřky tlačily, ale na výhru to bohužel nebylo. Jako tým jsme makali a bojovali o každý balon. Štěstí bylo na straně Hradce," zhodnotila Aneta Tomanová.

Extraliga muži

Plzeň Litice - Bohemians Praha 3:4 (1:2)

Góly: Nicklas 2, Sochor

Hráli: Nečas, Hofman, Kondrát, Hes, Uhlíř, Bárta, Matoušek, Čvančara, Kačírek, Nicklas, Nocar, Gerlický, Sochor, Kasl

Extraliga ženy

Plzeň Litice - Slavia Hradec Králové 1:2 (1:2)

gól: Jelenová

Sestava: Dolívková, Duchková L., Jelenová, Doležalová K., Vyletová, Tušlová, Linková, Tomanová, Hanzlíková, Bystřická, Cislerová, Kudrnová, Průchová, Levá, Pospíšilová

FOTO: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT