Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Policisté v kraji obléknou nové vesty - FOTKY

08.02.2017 6:59

Policie také v Plzeňském kraji vyfasovala nové speciální vesty. Oficiálně je představilo policejní prezidium. Nové vesty uvidíme mimo jiné na dopravních policistech.

2_postcard
2_postcard22-234

Vedení policie představilo oficiálně nové vesty mimo jiné i z toho důvodu, aby lidé o změně věděli a zbytečně nepodléhali dojmu, že je například kontroluje falešný policista. Novinky ve výstroji mají policistům zejména usnadnit práci.

"Nové speciální vesty jsou určeny v modré barvě prioritně pro policisty pořádkové policie a v reflexní žluté barvě pro dopravní policii. Tyto vesty by do budoucna měly nahradit doposud užívané součástky (brašna). V tuto chvíli se občané mohou s policisty v nových vestách setkat již na celém území České republiky," informovala Eva Kropáčová z policejního prezidia.

Tmavé vesty, které jsou určené pro pořádkovou polici, se od reflexních vest liší. Může na nich být například umístěná mikrokamera, mají speciální kapsu na mobil a řadu dalšího vybavení. Vesty tak mají například i kapsy na tužky, vysílačky, rukavice a další věci, které s sebou policisté běžně ve službě mají. Speciální kapsy mají i žluté vesty, určené pro dopravní policii. Vesty jsou navíc nepromokavé.

Novinka se testovala tři roky, nyní už bude plně "sloužit" v terénu.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství