Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Advent v zoo pokračuje. Lüftnerku provoní vánoční cukroví

09.12.2015 9:07

Adventní program v plzeňské zoo bude o víkendu pokračovat a tentokrát bude ve znamení vánčoního cukroví i pozorování hvězd. Přinášíme podrobnosti.

PB143338

Adventní program v plzeňské zoo se o tomto víkendu přehoupne do druhé poloviny. Opět bude připravený program na statku Lüftnerka a tentokrát bude skutečně "vyvoněný". Tématem je vánoční cukroví, ale i netradiční vánoční dárky a přání. Program vyvrcholí pozorováním hvězd.

Hlavním centrem víkendového prograqmu bude znovu statek Lüftnerka v horní části zoologické zahrady. Právě tam to bude vonět vánočním cukrovím, k vidění ale budou i netradiční vánčoní dárky a přání. "Příchozí se budou mít možnost inspirovat nejen výtvory pozvaných předvádějících, ale i navzájem. Organizátoři přivítají, když si návštěvníci tvůrčí dílny přinesou s sebou ukázky vlastního cukroví, případně i netradičních ozdob a představí tak i své vlastní nápady a svůj um. Nejlepší návštěvnické kolekce sladkostí budou odměněny slevovými vstupenkami do zoologické a botanické zahrady," říká František Hykeš ze zoo.

Předvánoční dílna začíná ve 14 hodin, chybět nebudou ani koledy a praskající krb. Pro nejmenší bude navíc připravená speciální dílnička plná zdobení perníčků a dalšího cukroví.

Vrcholem programu třetí adventní soboty bude pozorvání hvězd. "Na 16. hodinu je připraveno pozorování hvězd na zimní obloze a v 17 hodin naváže přednáška Lucie noci upije a dne nepřidá - aneb lidové pranostiky pohledem astronoma," dodává František Hykeš.

Už ten nadcházející víkend pak bude v zoo ve znamení loučení s adventem. A opět to bude ve velkém stylu. Na sobotu 19. prosince bude připravený živý betlém.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte