Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Červené Poříčí a Horšovský Týn lákají na adventní prohlídky!

20.12.2019 6:21

Vychutnejte si kouzelnou atmosféru vánočně vyzdobeného hradu či zámku a poslechněte si vyprávění o adventních zvycích a symbolech. Nadcházející víkend bude ve znamení speciálních vánočních prohlídek!

Vánoce / foto QAP.CZ

Správa zámku Červené Poříčí si pro letošní rok přichystala procházku nočním zámkem s deseti adventními zastávkami u vánočních stromků. 

"Adventní čas je dnes plný shonu za nejlepším dárkem, největším vánočním kaprem a nejkošatějším stromečkem. U nás se můžete trochu zklidnit a projít se barevně nasvíceným zámkem s vánočními stromky. Výklad průvodce Vám přiblíží spoustu adventních zvyků, symbolů a svátků," lákají pořadatelé na akci s názvem Adventní kalendář na zámku Červené Poříčí.

Prohlídky proběhnou v sobotu 21. 12. od 17:00 do 19:00. Je nutné si prohlídku předem telefonicky zarezervovat!

V neděli 22. 12. poté můžete vyrazit do Horšovského Týna, kde na vás čeká celodenní program na náměstí. Chybět nebudou hudební vystoupení, vánoční jarmark, prodej kaprů a vánočních stromků a výtvarné dílny ve vestibulu radnice města.

Od 17:00 si pořadatelé připravili ukázku živého betlému.

Mezi 10:00 a 15:00 můžete navštívit speciální vánoční prohlídky. Vánočně nazdobený a provoněný prohlídkový okruh KUCHYNĚ, kde uvidíte vánočky, perníčky, cukroví a nahlédnete také do vánočního jídelníčku na zámku. Druhý prohlídkový okruh s názvem ZÁMEK vám zasvětí do vývoje vánočních ozdob a také zde na vás čeká ukázka betlémů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT