Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Divadlem ke svobodě: 30. výročí sametové revoluce v divadle

28.09.2019 15:12

Od 7. října budou k zakoupení vstupenky na akci Divadlem ke svobodě, která připomene významné datum 17. listopadu. Komponovaný večer se v plzeňském divadle chystá v rámci 30. výročí sametové revoluce.

Opona DJKT, foto MMP

Přijďte si užít poslední hodiny dne 17. listopadu do divadla v Plzni. DJKT připravuje komponovaný večer v rámci oslav 30. výročí sametové revoluce, který naváže na celodenní plzeňskou akci Cesta svobody. 

Divadlo obyvkle bylo úzce provázané se společenským a hlavně politickým děním. Divadelní umělci se nikdy nebáli vyslovit svůj názor, který reagoval na konrétní dění. V listopadu 1989 divadlo sehrálo významnou úlohu, a proto má smysl si 30. výročí sametové revoluce připomenout právě v divadle a zároveň se seznámit s divadelní cestou ke svobodě.

Jak se změnilo takové divadlo po roce 1989 a jak vypadalo před tímto významným rokem? Divákům budou specifika divadelní tvorby v období socialismu a normalizace příblíženy formou ukázek z her, které byly v daném období v plzeňském divadle uváděny. V kontrastu k nim budou uvedeny i ukázky pozdějšího či také aktuálního repertoáru.

Vstupenky budou v prodeji od 7. října na pokladně předprodeje.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT