Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Interaktivní výstava Malý princ doputovala do Plzně - FOTKY

04.03.2022 8:07

Interaktivní výstava Elišky Podzimkové s názvem Malý princ je už v Plzni. Do západočeské metropole se přesunula po úspěchu nejen u nás, ale i v zahraničí.

TES_0267
TES_0267IMG_992787949F09-D209-4C72-97A9-A6D59C6DF59B 3MP islandPlakat PLZEN A1

Výstava se otevřela v plzeňské Papírně a k vidění bude až do 1. května. Výstavě dominují kombinované obrázky z knížky Malý princ s fotografiemi od uznávané ilustrátorky a fotografky. Součástí výstavy jsou interaktivní instalace - odvážlivci mohou třeba vnořit ruce do obrovského mechového vejce, ohmatat ukryté zvířátko a zkusit jej nakreslit. 

3. března se návštěvníkům všech generací otevřel jedinečný svět plný fantazie. Magický les ozářený velkým měsícem, všude stromy a světýlka, mlha linoucí se po zemi a vůně šimrající v nose… „Koncept výstavy je vytvořit kouzelný svět Malého prince, který zapůsobí nejen na oči, ale i další lidské smysly. Cílem je především odstřihnout návštěvníky od každodennosti a aspoň na chvíli je vrátit do dětství,“ zve Eliška Podzimková.

Výstavě dominují obrázky z knížky Malý princ, které Eliška Podzimková připravovala na Islandu. Jde o kombinované fotografie s ilustracemi. Obrázky ožívají prostřednictvím AR (augmented reality) aplikace ARTIVIVE, která je volně ke stažení do chytrých telefonů.

Například obrázek z pilotní kabiny letadla se začne hýbat tak, že letadlo prolétává krajinou, pilot manévruje a vše podkresluje zvuková stopa. Součástí výstavy jsou interaktivní instalace.

Výstavu Malý princ již navštívilo přes 20 000 lidí – v Praze, Vídni, Litvínově, Opavě, Domažlicích či v Ostrově.

foto: pořadatel

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT