Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážník zachránil dívku před útočníkem, sám skončil v péči lékařů

04.10.2016 7:58

Strážník plzeňské městské policie zachránil mladou dívku, kterou napadl útočník v Karlově ulici. Sám utrpěl zlomeniny lícních kostí a další zranění. Dočkal se uznání od primátora.

DSC_0011

Odhodlání pomáhat a zasáhnout v případě nebezpečí prokázal navíc strážník Michal Buřič v době, kdy nebyl ve službě. V průběhu záchrany se navíc musel potýkat i se svědkem, který se do celé záležitosti přimíchal.

K útoku agresivního muže na dívku došlo ve druhé polovině července v Karlově ulici. Michal Buřič dívce okamžitě přispěchal na pomoc. Ze šarvátky si odnesl zloměniny lícních kostí i další zranění. Dosud se navíc léčí s následky poranění. Teď se za své nasazení dočkal uznání od primátora města v podobě čestného uznání a medaile cti.

"Moc si vážím toho, co jste udělal. Je důležité, aby si lidé městských strážníků vážili, vnímali je, jak mají. Bude ale zřejmě ještě trvat dlouho, než společnost uzná, v jaké je strážník situaci, jak náročnou práci vykonává,“ řekl primátor Martin Zrzavecký.

Podle odvážného strážníka se agresivita lidí na ulici zvyšuje. "Neumím si představit, kdyby měl být člověk v hlídce sám,“ reagoval Michal Buřič, který na setkání s primátorem přišel v doprovodu velitele Městské policie Plzeň Karla Macha.

Během záchrany se musel strážník "vypořádat" i se svědkem, který na něj zaútočil...

Celá událost byla od samotného začátku hodně dramatická. Michal Buřič přispěchal na pomoc dívce, jejíž volání uslyšel z okna. Slovně i fyzicky ji napadal agresivní muž, následně zaútočil i na strážníka.

"Pan Michal Buřič jej samozřejmě vyzval, ať svého jednání okamžitě zanechá, dotyčnou pustí a prokázal se i jako příslušník městské policie, ale útočník toho nenechal, dokonce prohlásil, že si se ženou může dělat, co chce, a dál pokračoval ve své agresivitě. Z toho důvodu strážník vstoupil mezi ně, aby ženu ochránil a pokoušel se celou situaci zklidnit,“ přiblížila událost mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Ve chvíli, kdy se mu podařilo násilníka zpacifikovat, přimotal se do věci náhodný svědek, který chtěl incidentu zabránit. "I přes upozornění pana Michala Buřiče, že je od městské policie a má zavolat policii, jej uchopil do takzvané kravaty a snažil se jej odtáhnout. To mělo za následek, že se agresor dostal ze sevření a chtěl pokračovat v napadání strážníka, kterému vyhrožoval fyzickou likvidací. Naštěstí v tu chvíli dorazil psovod městské policie, který další agresi zabránil. Vzápětí po něm se dostavily motohlídky městské policie a Policie České republiky,“ doplnila Jana Pužmanová.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství