Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Letní barokní festival pokračuje! Barokní den v Manětíně se ponese v duchu lovu

03.08.2022 14:49

Letní barokní festival na památkách v Plzeňském kraji je v plném proudu. Velký barokní den vypukne na zámku v Manětíně, na zámku ve Svojšíně se chystá slavnost a v manětínském kostele sv. Barbory bude lívancová hostina.

Manětín05 - AFORTI IT

Tento víkend 6. - 7. srpna se uskuteční barokní slavnost s názvem Květy baroka na zámku Svojšín na Tachovsku.

Zámek oděný v květinovém hávu přivítá návštěvníky v zámeckém parku, sklepení i komnatách.
Na sobotu je připraven farmářský a dobový jarmark v zámeckém dvoře, výtvarné dílny pro děti, harfový koncert Kataríny Ševčíkové, loutkové divadlo, ukázky sokolnictví, dobové tance, koncert Tomáš Kočko & Orchestr. V neděli se bude opět hrát loutkové divadlo a vrcholem bude vystoupení Věry Martinové se skupinou Meritum v koslete sv. Petra a Pavla.

Barokní den na zámku v Manětíně se bude konat v sobotu 13. srpna od 13 hodin.

Barokní odpoledne v duchu lovu, myslivosti a lesnictví oživí bohatým programem zámeckou zahradu. Návštěvníci se mohou těšit na loutkové divadlo Nána, výstavu o historii lovu ve zdejší unikátní Oranžerii, ukázku loveckých zbraní, šerm, zahradníka a jeho povídání o myslivosti, ukázky sokolnictví a práce s koněm v lese, lukostřelbu, rybolov, řezbářství.

Pro děti je připravena zábavná soutěž o znalostech lesa a přírody.

Letní barokní festival se koná až do září. Kompletní program najdete na stránkách festivalu - ZDE.

TIP: Poutní mše umělců aneb pouť lívancová v pátek 12. srpna od 17 hod. v kostele sv. Barbory v Manětíně

Poutní mše umělců se bude konat v tomto znovu se probouzejícím kostele již šestým rokem. V rámci akce proběhne mše svatá (celebruje biskup Mons. Tomáš Holub), připraveny jsou tvořivé dílny a loutkové představení pro děti, lívancová hostina a loutkové představení pro dospělé.

 

foto: Plzeňský kraj

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT