Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

RC modely, trucky a mažoretky! Truckeři v Plzni podpoří nemocnou Nelinku

16.05.2019 11:07

Pilsen Truck Dray - to je akce, která podpoří nemocnou Nelinku. Truckeři připravili bohatý program na sobotu 18. května do Universitní ulice u ploché dráhy. Čtěte podrobnosti!

foto-qap-cz (5)

Spolek Pilsen Truck Day je skupina řidičů kamiónů a také fanoušků těchto velkých vozidel, kteří se rozhodli pomáhat druhým.

V týmu mají fotografa Tomáše Kupečka. Jeho sestře Lucii se narodila druhá dcerka Nelinka, která je vážně nemocná. Její start prostě nebyl jednoduchý, jak říká Kupeček. „Malá Nelinka se narodila vloni s vrozenou cytomegalovirou infekcí, kvůli které prodělala zánět mozku, ledvin a jater během těhotenství, o čemž do porodu v dnešní téměř dokonalé době lékaři nevěděli. Jako důsledek této infekce jsou microcephalie, svalové křeče, svalová hypertonie, s největší pravděpodobností vzácná forma epilepsie – Westův syndrom a těžké poškození zadního mozku (telencefala). Nelinka je ale bojovník a její rodiče i my ostatní věříme, že bude časem žít plnohodnotný život. Ale teď potřebuje velkou pomoc od nás i od vás. Nelinka teď musí důkladně cvičit, rehabilitovat a hodně péče. Teď v únoru podstoupila Nelinka oční vyšetření, kde jí bylo zjištěno těžké poškození očních nervů, jehož důsledky zatím rodiče neznají. A my se rozhodli v  této nelehké cestě jsme Nelince i její rodině pomoci,“ vysvětluje Kupeček.

A právě proto vznikla akce Pilsen Truck Day 2019,  která se bude konat 18. května v areálu Ploché dráhy v Universitní ulici v Plzni. Akce začíná už v dopoledních hodinách a podle pořadatelů uvidí zájemci hodně bohatý program. „Na místě budou naše krásné nablýskané trucky, výstava RC modelů, vystoupí mažoretky, uvidíte i zásah hasičů, ukázku nákladního pneuservisu, pro děti je připraven dětský koutek, hry, soutěže a samozřejmě nebude chybět ani občerstvení. Samozřejmě nebude chybět ani hudební vystoupení,“ zve návštěvníky  Jan Beneš, jeden z hlavních pořadatelů akce.

Vstupné je pro truck + řidič 550,- korun, pro ostatní 100 korun a děti do 12 let a senioři nad 65 let mají vstup zdarma.

Pokud si budete chtít o Nelince přečíst více informací, podívejte se na https://zazracneditenela.blogspot.com

Věříme, že vás všechny tento příběh zaujal tak jako nás a že přijedete a přijdete Nelinku a její rodinu letos na plochou dráhu do Plzně podpořit. Věřte, že truckeři mají dobré srdce!

TRUCKMENSI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství