Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policejní kontroly se zaměřily na nebezpečnou pyrotechniku

31.12.2015 18:21

Zábavní pyrotechnika patří tradičně k oslavám příchodu Nového roku. V rámci bezpečnostního opatření byly zkontrolovány objekty zabývající se prodejem této pyrotechniky.

Silvestr 2012_plzen_namesti (25)

K novoročním oslavám patří mnohde mimo jiné i zábavní pyrotechnika. Vzhledem k tomu, že je každoročně před koncem roku na pultech obchodů, stánků a tržnic nabízeno velké množství různých zábavních pyrotechnických produktů a dochází ke zvýšení objemu prodeje, věnují policisté v průběhu prosince této problematice značnou pozornost.

Na začátku tohoto pracovního týdne zrealizovali policisté v rámci celého kraje bezpečnostní opatření zaměřené na kontrolu prodeje této pyrotechniky. Policisté zkontrolovali v Plzeňském kraji v rámci bezpečnostního opatření více jak stovku stánků a desítky kamenných obchodů. Kontroly byly prováděny například na tržnicích v příhraničních oblastech Domažlicka (Folmava, Lísková), Klatovska (Železná Ruda) a Tachovska (Svatá Kateřina), ale i ve vnitrozemí na Rokycansku a celém Plzeňsku. Na akci spolupracovali s policisty a policejními pyrotechniky i hasiči, pracovníci České obchodní inspekce a Českého úřadu pro zkoušení zbraní a střeliva. 

"Pochybení bylo zjištěno u několika prodejců, je však nutné podotknout, že na pár místech, kde se v poslední době pyrotechnika prodávala, chyběla," informovala policejní mluvčí Jana Tomková.

V rámci kontrol bylo ve dvou prodejních stáncích na Folmavě zjištěno a následně i řešeno Úřadem pro zkoušení zbraní a střeliva pochybení při prodeji 30 kusů balení různých druhů pyrotechniky. Na Svaté Kateřině pak byl v jedné z provozoven zakázán prodej pyrotechnického zboží třídy 4  a výrobků neoznačených cenami. "Jednání provozovatele bude následně řešeno Českou obchodní inspekcí ve správním řízení," doplnila Tomková s tím, že obdobné kontroly pokračují v průběhu celého týdne.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství