Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní těžkooděnci budou v novém. Dočkali se i policisté v kraji - FOTO

09.12.2016 11:53

Nové vybavení za desítky milionů pořídilo policejní prezidium pro takzvané pořádkové jednotky. Nové vybavení je speciálně vyrobené a nabídne pro policisty větší komfort i bezpečí.

1
21

Novou výstroj představilo oficiálně policejní prezidium a celou slávu spojilo i s jedním z největších cvičení v republice. Nové komplety budou mít i policisté z pořádkové jednotky krajského ředitelství Plzeňského kraje.

Celkově vyšlo pořízení nové výbavy na bezmála 70 milionů. "Tyto komplety, které získaly speciální a krajské pořádkové jednotky, jsme pořídili díky Programu švýcarsko – české spolupráce za více jak 68 milionů korun. Doufám, že komplety skvěle poslouží a zvýší se tak efektivita práce našich policistů v souvislosti s ochranou veřejného pořádku,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.

Po tom, co byla novinka představená, proběhlo jedno z největších součinnostních cvičení jednotek. "Celkově do cvičení bylo nasazeno přes 800 policistů, 4 služební koně a 6 služebních psů. Při výcviku byl policisty užit např. ruční vrhač HK 69, neletální munice SIR, PEPPERBALL, značkovací střelivo a Taser X26," popsala mluvčí prezidia Ivana Nguyenová.

Pořádková jednotka Plzeňského kraje se v průběhu roku podílí na celé řadě bezpečnostních opatření ať už v souvislosti se sportovními utkáními, tak například nejrůznějšími pochody nebo ohlášenými protesty. Zároveň je ale v akci při zákrocích zásahové jednotky krajského ředitelství policie a dalších útvarů. Mimo to zajišťuje například i ozbrojené doprovody.

Specifikace kompletů

•Odolnost proti úderu a probodnutí (v normě TON I)

•Balistická odolnost (v normě IIIA NIJ)

•Možnost zvýšení balistické odolnosti vložením plátu (IV NIJ)

•Vnitřní část vesty ze síťoviny 3D – zajištění prodyšnosti, zabránění nadměrného pocení

•Sumky a pouzdra jsou vyřezávány moderní laserovou technologií – výslednost je lehkost a komfort při nošení

•Molle systém n vnější části vesty umožňuje variabilitu uchycení pouzder a dalšího příslušenství dle požadavku uživatele

FOTO: Policejní prezidium ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství