Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Řidič přiznal plzeňským strážníkům užití marihuany a pervitinu

24.01.2024 10:11

Hned dva případy řízení s platným zákazem řešili na začátku týdne plzeňští strážníci.

husov_0124_MPP (1)

Hlídka městské policie v pondělí 22. ledna v půl deváté večer řešila případ řidiče osobního motorového vozidla Ford Focus. Šofér tohoto vozu při projíždění křižovatkou ulic Kotkova a Husova nedal přednost jedoucímu služebnímu autu městské policie, a proto ho zastavila.

„Když se strážník bezprostředně přiblížil k autu, uviděl, že řidič přesedá ze svého místa na zadní sedadlo mezi spolucestující. Proč tak učinil, se posléze objasnilo. 30letý muž z obce na Kladensku má totiž až do září roku 2025 vysloven zákaz řízení motorových vozidel,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Podrobit se dechové zkoušce a testu na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle muž odmítl. Nicméně přiznával užití marihuany a přede dvěma dny pervitinu. Okolnostmi případu se zabývají dále policisté ČR.

Druhý případ se stal téhož dne, o pár ulic vedle. Hlídka Městské policie Plzeň Dopravní skupiny si v pondělí před jedenáctou dopoledne všimla vozidla i s řidičem stojícím v zastávce MHD v Koperníkově ulici.

„Přiznáním, že veze osobu v autě k lékaři a s vozidlem pouze popojel na kraj zastávky, si 36letý muž za volantem v situaci ještě přihoršil. Ukázalo se totiž, že až do poloviny listopadu 2025 má zakázáno řídit. K dalšímu šetření si věc převzali policisté ČR,“ dodala Pužmanová.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT