Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nový areál ve Štruncových Sadech bude zanedlouho slavnostně otevřen!

10.09.2012 13:10

 Plzeňané se zanedlouho dočkají relaxačního a sportovního centra ve Štruncových Sadech. Areál bude už brzy oficiálně uveden do provozu. Co přinese areál obyvatelům západočeské metropole?

Po roce stavebních prací se občané Plzně mohou těšit na nový multifunkční areál ve Štruncových Sadech. Stavba byla zahájena loni v září a nyní se blíží ke konci, kdy se 18. září bude kolaudovat a 24. září proběhne oficiální slavnostní otevření. QAP.cz pro vás zjistil bližší informace od náměstka primátora Martina Zrzaveckého.
Na co se Plzeňané mohou těšit a co jim tento areál přinese?
Základní myšlenkou a přínosem pro občany města Plzně dle návrhu stavby „Sportovně relaxačního centra Štruncovy sady“ je rozšíření centrálního parkového okruhu města Plzně k soutoku řek Radbuzy a Mže a jeho propojení s areálem Plzeňského prazdroje. Prostor původních Štruncových sadů měl do současné doby nevyužitý potenciál. Odstraněním stávajícího plného oplocení, rozšířením prostoru okolo promenád, zajištěním nových přístupů k vodě, doplněním aktivit okolo pěší a cyklo trasy, jsou základními aspekty tohoto projektu podél obou řek. Na tuto hlavní myšlenku se nabalily další aktivity, jako centrum freestyle sportů (lezecká věž, bouldering, skate park, budova šaten, kluboven s tribunami a šatny se sociálním zařízením v bráně borců), víceúčelové a dětské hřiště u domu dětí a mládeže a pobytově řešený soutok řek.“
Kdy bude stavba oficiálně dokončena?
Stavba je v současné době v přejímacím řízení, dne 18. září bude kolaudována a na 24. září letošního roku je naplánováno její slavnostní otevření.”
Na kolik peněz stavba přišla a kdo ji financoval?
Stavba byla financována z převážného objemu financí z dotačního fondu ROP jihozápad. Původní finanční náklady na vlastní stavbu dle smlouvy o dílo se zhotovitelem – 71 550 143 Kč bez DPH. Skutečné současné finanční náklady po započtení všech víceprací a méněprací se zhotovitelem činí 70 678 491,- Kč. K těmto nákladům je ovšem ještě nutno přičíst náklady na projektovou dokumentaci, kterou nechal zpracovat Útvar pro koordinaci evropských projektů, náklady na koordinátora BOZP, autorský dozor. Stavba ještě není zcela finančně uzavřena, tudíž přesné konečné číslo nákladů na stavbu ještě není známo. Výsledkem je ale jak vyplývá z plánovaných nákladů a skutečných nákladů stavby se zhotovitelem minimální konečná úspora 871 652,- Kč bez DPH oproti původním plánovaným nákladům na celou stavbu.“

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství