Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Končí platnost zápisů dětí do pasů!

06.04.2012 8:09

Pokud chcete letos někam vycestovat s dítkem, nezapomeňte, že 26. června 2012 končí platnost zápisu vašeho dítěte do pasu. Je nejvyšší čas udělat dítěti pas!

Je nejvyšší čas nechat dítěti udělat pas, pokud s ním chcete letos o prázdninách někam vycestovat. Dne 26. června totiž končí platnost zápisů dětí do pasu.

Možná už jste si vybrali letní dovolenou v zahraničí a těšíte se na odpočinek. Pozorně ale prohlídněte už teď cestovní doklady. Zvlášť, jestli máte vaši ratolest zapsanou v pasu. "V úterý 26. června končí platnost zápisů dětí v cestovních dokladech rodičů. Ty, které byly provedeny do 30. června minulého roku tedy pozbývají platnost 26. června 2012," uvádí Ivana Vítová, vedoucí oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů plzeňského magistrátu.

Po zmíněném datu musí mít každý, kdo jede přes hranice platný cestovní doklad nebo občanku. Pokud tedy požádáte včas, vyhnete se případnému stresu a dlouhému čekání na úřadě. "Zákonná lhůta pro vydání je 30 dnů," upozorňuje předem Ivana Vítová.

Požádat o cestovní pas dítěte můžete na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Odboru správních činností Magistrátu města Plzně na náměstí Republiky 16. Nemusíte s sebou mít nic, s dítkem musí na úřad jít oby rodiče se svými občankami. Fotku vám pořídí na místě. odpadlo běhání po úřadech kvůli dokladu o občanství, za který jste na matrice zaplatili 100 korun navíc.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT