Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté dopadli zloděje, který vykradl 15 domů na Sušicku

09.02.2012 13:56

29letý muž ze Sušicka zvládl během pár měsíců vykrást patnáct objektů. Policisté jej chytili v pondělí 6. února přímo při činu, když jej při krádeži načapal syn majitelky domu.

Ve vězení skončil 29letý muž ze Sušicka, který během pár měsíců vykradl patnáct domů, chat nebo chalup. Za podobné trestné činy už pykal. 

"V pondělí 6. února večer přišel do domu v Sušici syn majitelky a zjistil, že je uvnitř zloděj. Rychle zavolal policisty, a ti muže na místě zadrželi a převezli na obvodní oddělení a následně do policejní cely, protože na něj byl vydán příkaz k zatčení Okresním soudem v Klatovech," uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová s tím, že muž se přečinu krádeže dopustil i v posledních třech letech a byl za tento čin odsouzen.

Dalším šetřením policisté zjistili, že do uvedeného domu se v době od poloviny měsíce prosince 2011 do 6. února 2012 vloupal opakovaně nejméně pětkrát!

"Uvnitř dům prohledal a odcizil lyžařskou výstroj, sportovní oblečení, ruční nářadí, elektroniku a další věci," sdělila Ladmanová a pokračovala: "Pachatel také postupně od měsíce listopadu loňského roku do 6. února letošního roku u Nezdic na Šumavě postupně vnikl do dvou rekreačních chalup a několika chat, u kterých rozbil skleněné výplně v oknech, vnikl dovnitř a objekty prohledal. V první chalupě nic neodcizil a z druhé odnesl potraviny, polštáře, deky, rychlovarnou konvici a další věci a uvařil si i polévku. Z první chaty odcizil kuchyňské nože, sadu příborů, bodové žárovky, keramickou dózu a konzervy. V druhé chatě si vzal měch na rozdmýchání ohně a z třetí odnesl elektrickou lampu, spací pytel a vojenské kalhoty. Ze čtvrté chaty odnesl indukční vařič, tašku,bundu, svítilnu a nalezenými klíči si odemkl dveře do sklepa a odcizil šest masových konzerv, čtyři plastové lahve s nealkoholickými nápoji, tlakovou myčku a z kůlny vzal brusku, křovinořez, travní sekačku, sběrač listí, nůžky a 60 litrů benzinu a oleje, kdy kůlnu uzamknul. V pátém případě z chaty odnesl batoh, tři láhve s vínem a deset konzerv. U další chaty vnikl do garáže a odnesl kanystr s pěti litry benzinu.
Ve třech případech vnikl opakovaně do sedmé chaty, kde přespal a snědl potraviny, vzal satelitní přijímač, dalekohled a plynovou pistoli. V osmé chatě odcizil televizor a ze sklepa motorovou sekačku a kosu."

Další krádeže pak páchal v Sušici v lokalitě Na Štěbetce pod Svatoborem, kde v jedné chatě přespal a vzal elektrickou vrtačku, kuchyňskou váhu, dvě trička a sošku. "Z kůlny u druhé odnesl sekačku a ve třetí chatě vypáčil dveře a odcizil přijímač digitálního vysílání, dva prodlužovací kabely a oblečení.
Na dalším pozemku ve čtvrté chatě rozbil okenici i skleněnou výplň v okně a uvnitř odcizil rádiem řízený vrtulník, venkovní čidlo, hygienické potřeby, dva klobouky a ze sklepa tlakovou myčku, prázdné lahve od piva, motorovou kosu i s příslušenstvím,"
popsala mluvčí klatovských policistů a dodala, že kradl také v  areálu firmy v Sušici, kde z vozidla Audi odcizil autorádio a ze skladu odnesl různé lovecké dančí a jelení trofeje.a odčerpal z nakladače 70 litrů motorové nafty.

Odcizením věcí pachatel způsobil škodu ve výši za téměř 215 tisíc korun a poškozením zařízení za více než 37 tisíc korun. "K trestné činnosti se doznal a byla provedena i prověrka na místě. Část odcizených věcí vydal, ukázal další věci, které měl uschované, ale část odcizených věcí prodal a peníze použil pro vlastní potřebu," poznamenala Ladmanová s tím, že muž byl následně eskortován do věznice k výkonu trestu odnětí svobody.

Ilustrační foto Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT