Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Do Plzeňského kraje míří Juniorfest. Přijede Semir Gerkhan ze seriálu Kobra 11

24.10.2022 16:55

V pátek 4. listopadu se otevřou kinosály na šesti místech Plzeňského kraje. Na návštěvníky čeká předpremiéra pohádky i oblíbený policejní komisař. 15. ročník mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež má letos opravdu co nabídnout!

1_Erdogan Atalay_Juniorfest

Juniorfest přinese od 4. do 10. listopadu nabitý program do Plzně, Domažlic, Dobřan, Přeštic, Horšovského Týna a nově také do Klatov. „Rozhodli jsme se změnit koncept: letos uvádíme sice méně filmů, ale zato ve více městech a s výukovými materiály prakticky ke každému z promítaných snímků jak pro žáky a studenty, tak ale také pro pedagogy,” uvádí programová ředitelka Barbora Kyas. 

Hlavní hvězdou letošního Juniorfestu bude německý herec Erdogan Atalay, který se proslavil rolí Semira Gerkhana v seriálu Kobra 11. Setkat se s vrchním komisařem Semirem bude možné již během slavnostního zahájení v pátek 4. listopadu od 19:30 v sále MKS v Domažlicích. Stream ze zahájení nabídne i Kulturní a komunitní centrum v Přešticích. Do Klatov na Kolonádu zavítá v sobotu ráno, poté se přesune do Plzně, kde bude mít od 15:30 autogramiádu v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje. Svou tour Erdogan Atalay završí v neděli dopoledne v Domažlicích. 

V průběhu Juniorfestu budete moci potkat i další osobnosti z filmového světa, například producenta Ondřeje Beránka, který v pátek v Domažlicích uvede předpremiérovou projekci zrestaurované verneovky Ukradená vzducholoď. V neděli do Domažlic dorazí mladí influenceři Martin Creep, Diviška, Naty a Lukefery, kteří uvedou studentský film I am influencer. Ředitelka festivalu Judita Soukupová prozradila, že v jednání je například i účast Ondřeje Vetchého, Ivany Chýlkové nebo Jiřího Macháčka. “V letošním roce se nám navíc podařilo dojednat úctyhodný počet zahraničních delegací. Festival navštíví tvůrci snímků Poklad, Malá vlna nebo Vinski a kouzelný prášek,” dodává ředitelka festivalu. 

Na tvůrčí delegace se můžete těšit i během víkendových projekcí českých filmových pohádek Princ Mamánek, Tajemství staré bambitky 2 nebo Princezna zakletá v čase 2. Tu festival uvádí dokonce v předpremiéře, pohádka totiž vstupuje do kin až 17. listopadu. 

Soutěžní program, jádro celého Juniorfestu, sestává ze tří kategorií: soutěže celovečerních animovaných filmů, dětských filmů a filmů pro mladé publikum. Každá z těchto kategorií uvede šestici snímků.

Jednotlivé vstupné na filmové projekce činí 30 - 70 Kč dle typu projekce. Vstupenky lze zakoupit hotově na pokladnách před festivalovými sály nebo přímo v hlavním akreditačním centru v Muzeu Chodska v Domažlicích, které bude otevřené od 4. listopadu. Návštěvníci si mohou pořídit také diváckou akreditaci za 240 Kč a platnou po celou dobu festivalu, nebo víkendovou akreditaci za 120 Kč. 

foto Juniorfest

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství