Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lidl stahuje balíčky koření. Obsahují vysoké množství škodlivé látky

25.03.2023 15:40

Polský výrobek mizí z českých regálů. Důvodem je zvýšená hladina pyrolizidinových alkaloidů.

stazeni_oregano_Lidl

Pyrolizidinové alkaloidy jsou sekundární metabolity produkované velkým množstvím rostlin po celém světě, jako ochrana proti býložravcům. Vzhledem k  potenciálním škodlivým účinkům  1,2-nenasycených pyrolizidinových alkaloidů, jsou tyto alkaloidy nežádoucí  zejména v potravinách a krmivech, kde mohou vést k akutnímu poškození jater, pokud jsou konzumovány ve vysokých dávkách.

Společnost Lidl Česká republika v.o.s. informuje o stahování výrobku „Oregano“ 10 g, s datem minimální trvanlivosti 3. 7. 2025, dodavatele McCORMICK POLSKA S.A. Polsko 17. 3. 2023. Společnost McCORMICK POLSKA S.A. z důvodu preventivní ochrany spotřebitele stahuje z oběhu výrobek „Oregano“ 10 g, s datem minimální trvanlivosti 3. 7. 2025,dodavatele McCORMICK POLSKA S.A.

V rámci kontroly trhu bylo zjištěno, že výrobek „Oregano“ 10 g, s datem minimální trvanlivosti 3. 7. 2025 obsahuje zvýšenou hladinu pyrolizidinových alkaloidů. Ve studiích na zvířatech se dokonce ukázalo, že některé pyrolizidinové alkaloidy jsou genotoxické karcinogeny.

Výrobek „Oregano“ 10 g, s datem minimální trvanlivosti 3. 7. 2025, dodavatele McCORMICK POLSKA S.A. byl prodáván v prodejnách Lidl Česká republika v.o.s. V případě, že jste uvedený výrobek zakoupili, můžete jej vrátit do jakékoliv prodejny Lidl. Peníze Vám budou vráceny i bez předložení pokladního dokladu.

Stahování se týká pouze výrobku „Oregano“ 10 g, s datem minimální trvanlivosti 3. 7. 2025, dodavatele McCORMICK POLSKA S.A. Ostatní výrobky „Oregano“ nejsou tímto opatřením dotčeny.

Foto Lidl

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství