Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Noc kostelů se blíží a láká na netradiční zážitky!

31.05.2023 8:10

Oblíbená akce Noc kostelů naláká každým rokem tisíce zvědavců, kteří se mohou netradičním způsobem podívat do mnohdy nepřístupných kostelů, katedrál a modliteben po celé České republice. Letošní Noc kostelů proběhne v pátek 2. června a nabídne bohatý program i v Plzeňském kraji.

9

V rámci Noci kostelů bude probíhat na jednotlivých místech bohatý doprovodný program. Prohlídku s komentářem nabízí například kostel sv. Mikuláše v Čečovicích, s arch. Janem Soukupem se můžete podívat do kostela sv. Mikuláše v Dobřanech. Prohlídky proběhnou i v Hostouni, v kostele sv. Jakuba Staršího, kde si můžete prohlédnout i věžní hodiny. S průvodcem se také můžete podívat do plzeňského kostelíka U Ježíška.

Noc kostelů nabídne i netradiční zážitky. U kostela sv. Ondřeje v Bezvěrově budou od 15 do 17 hodin zdobit děti i dospělí starý ořešák na návsi. Nevšední zážitek nabízí Husova kaple v Merklíně. Zde bude možné zazvonit na zvon, dokonce si zahrát na varhany. Smíšený pěvecký sbor z Chrástu zazpívá duchovní písně v pravoslavném chrámu sv. Anny v Plzni. Ve Šťáhlavech, v kostele sv. Vojtěcha, proběhne putování hvězdnou oblohou. Čeká na vás mobilní planetárium a venkovní stanoviště s astronomem a dalekohledem.

Detailní program pro Plzeňský kraj naleznete zde.

Tip redakce:

Dobrým pomocníkem na Noc kostelů je aplikace, která poskytuje informace o místech, kterých se Noc kostelů týká. Díky GPS vám aplikace ukáže mapu nejbližších kostelů a akcí, pohodlně si v ní tak můžete naplánovat trasu, konkrétně v sekci Moje noc kostelů.

foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT