Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Pitný režim v létě je obzvlášť důležitý, říká majitel PT SERVIS Pavel Trampota

23.07.2021 12:00

V letním období je velmi důležité dbát na pitný režim. I při fyzické námaze u běžného rekreačního sportu musí být člověk dostatečně hydratovaný.

CG0A1608

Na pitný režim je důležité se zaměřit ještě před samotným fyzickým výkonem. Nejlepší je před a během sportování pít čistou vodu, ideálně s citronem a iontové nápoje. "Iontových nápojů se dělá celá řada. Vybrat si můžete z práškových nebo tekutých sirupů. Hlavní rozdíl mezi nimi je ten, že jsou buď isotonické nebo hypotonické. Isotonické iontové nápoje jsou obvykle v podobě prášku a jsou koncentrovanější. Používají se přímo při sportovním výkonu. Hypotonický iontový nápoj lze pít celodenně a je vhodný i pro děti," uvádí majitel PT SERVIS.

Organismus, který není hydratovaný, podává menší výkon a rychleji se unaví. Vhodné je mít při sportování u sebe nějaký zdroj energie, například kvalitní energetickou tyčinku nebo energetický gel.

Důležitá je i regenerace po výkonu, vždy je nutné tělu doplnit potřebné látky, které vydalo, aby mělo tělo dostatečnou šanci se po výkonu "opravit". Vhodnou volbou jsou regenerační nápoje, které jsou určené i pro děti.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT