Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Auto není trezor

12.03.2010 7:40

Před narůstajícím počtem vykrádání automobilů varují policisté všechny motoristy. Doporučují nenechávat v autě nic cenného.

Vykradených aut a nešťastných majitel v Plzeňském kraji přibývá. Policisté zdůrazňují, že auto není trezor, a proto v něm nic cenného není v bezpečí.

"V poslední době evidujeme zvýšený počet případů vloupání do vozidel. Občané nespoléhejte na to, že právě vám se nic nemůže stát," varuje mluvčí policie Libor Pilař.

Při každém parkování doporučují policisté vzpomenout si na tyto rady:

- Vzhledem k tomu, že nejvíce zlodějů chodí krást za tmy, je nejbezpečnější parkovat auta v garáži. V ostatních případech doporučujeme parkovat na osvětlených a veřejnosti přístupných místech.
- Nenechávejte uvnitř vozidla vůbec žádné věci, jako například mobilní telefon, fotoaparát, notebook, doklady od vozidla, peněženky, atd.
-  Nenechávejte na sedadlech pro vás možná bezvýznamné oblečení nebo krabice. Zloděje mohou takové předměty přilákat stejně jako drahá elektronika.
- Pokud odcházíte od vozidla, nedávejte si cenné věci do zavazadlového prostoru. Pachatelé vás mohou sledovat a později vaše outo vykrást.
- Poslední radu chceme dát majitelům autorádií. Nebuďte líní nosit čelní panel od autorádia s sebou. Jednou se vám to může vyplatit.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT