Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté zadrželi mladíka, který loupil s pistolí v ruce

11.11.2011 14:21

Na vlakovém nádraží ve Starém Plzenci zadrželi ve čtvrtek 10. listopadu policisté 17letého mladíka, který se koncem října pokusil loupit s pistolí v ruce v Plzni.

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování zadrželi ve čtvrtek 10. listopadu 17letého mladíka, který chtěl v Plzni loupit se zbraní v ruce.

K loupežnému přepadení došlo v pondělí 24. října 2011 krátce před desátou hodinou dopoledne v Plzni na Americké třídě. "K výdejnímu okénku u novinového stánku přistoupil mladík a požádal o cigarety. Když se pro ně zaměstnankyně otočila, namířil na ni pistoli a požadoval peníze. Prodavačka se ale místo vydání peněz snažila pachatele odzbrojit, což se jí nepovedlo, a tak alespoň rychle zavřela okno a schovala se," popsala přepadení mluvčí plzeňské policie Martina Korandová s tím, že pachatel ihned po činu utekl směrem k Hlavnímu vlakovému nádraží v Plzni. "Kriminalisté postupně shromažďovali informace a prověřovali všechny stopy, až nakonec zjistili, že za loupeží zřejmě stojí 17letý mladík z jihu Plzeňska. Po mladíkovi ihned začali pátrat a ve čtvrtek 10. listopadu v půl sedmé ráno jej zadrželi na vlakovém nádraží ve Starém Plzenci."

V pátek 11. listopadu předali kriminalisté mladému lupiči usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání provinění loupež. "Jako důvod svého jednání uvedl, že byl v tíživé finanční situaci. Co se týká zbraně, jednalo se o plynovou pistoli, kterou mu po činu údajně někdo odcizil," dodala Korandová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT