Ve Stodu a Chotěšově vzniknou další úseky cyklostezky

22.10.2018 19:18

Nové úseky cyklostezky odsouhlasila v pondělí na svém padesátém jednání Rada Plzeňského kraje. Díky projektu se zkrátí vzdálenost mezi Stodem a Chotěšovem.

Cykloprohlidky

Nový úsek cyklostezky vznikne na mezinárodní cyklotrase CT 3. Povede podél řeky Radbuzy od ulice Nábřežní ve Stodu k rybíku Divoký. Zde se napojí na již vybudovaný úsek cyklotrasy realizovaný v roce 2016, který vede až do obce Chotěšov.

Plánovaný úsek je dlouhý 1 600 m a široký 3 m a začíná napojením na již realizovaný průtah cyklotrasy CT 3 městem Stod. Členové rady odsouhlasili příspěvek městu Stod na tuto stavbu ve výši 1 774 905 korun. Jeho výstavba přispěje ke zvýšení bezpečnosti cyklistů.

"Realizací projektu dojde k vybudování dílčího úseku mezinárodní cyklotrasy CT 3 a svedení cyklodopravy z vytížených silnic I/26 a II/230. Dále se propojí již vybudované části předmětné cyklotrasy ve směru Stod-Chotěšov. Tato cyklotrasa je hojně využívána obyvateli Stoda a Chotěšova nejen k volnočasovým aktivitám, ale i k dojezdu do zaměstnání," upřesňuje mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

Nový úsek cyklostezky v úseku Mantov-Vachtlův mlýn bude stavět obec Chotěšov. Dojde k vybudování dílčího úseku mezinárodní cyklotrasy CT 3 a cyklodoprava bude svedena ze zatížených silnic I/26 a II/230.

Dále se propojí již vybudované části cyklotrasy ve směru Chotěšov-Dobřany. Rada Plzeňského kraje souhlasila s poskytnutím částky 1 756 343 korun.

"Plánovaný úsek o délce 1 600 m a šířce 2,5 m začíná napojením na již realizovaný průtah cyklotrasy CT 3 obcí Mantov a pokračuje po současné polní cestě podél řeky Radbuzy, od které se postupně odklání po současné polní cestě k Vachtlovu mlýnu. Cyklotrasa dále pokračuje po již opravené místní komunikaci k obci Vstiš. Předmětný úsek cyklotrasy je v současné době ve špatném stavu s nezpevněným povrchem s častými výmoly a je opravován pouze různorodou stavební sutí," uvádí Alena Marešová.

Poskytnutí financí pro obce bude ještě schvalovat zastupitelstvo.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24