Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Techmania a planetárium v Plzni lákají o prázdninách na letní program

05.07.2014 20:19

Techmania i planetárium jsou jako stvořené pro návštěvu o prázdninách. V létě se upravila i otevírací doba, od počátku prázdnin se promítá nový film a rozjel se i zajímavý program v laboratořích.

Nová rozšířená Techmania Science Center.

Plzeňská Techmania uzpůsobila práznidnám program i otevírací dobu. Od počátku prázdnin je otevřeno denně od 10 do 18 hodin, připraven je i nový film ve 3D planetáriu, program v laboratořích a dokončují se další dvě expozice.

Od počátku července můžete v 3D Planetáriu vidět nový 2D film s názvem Cesta za miliardou hvězd. Odhaluje tajemství naší Galaxie i pátrání po rodokmenu Mléčné dráhy. Nejmenším vysvětlí, proč Slunce každý den vychází a zapadá nebo jak vznikají fáze Měsíce.

Připraven je i zajímavý program v dílnách a laboratořích.... V dílnách si mohou děti vyrobit píšťalku nebo vlastní motorku. Biologická laboratoř připravila poutavou výpravu do mikrosvěta rostlin Komu se nelení, tomu se zelení.

V chemické laboratoři probíhá program Chemie z kuchyně, při kterém můžete poznávat nápoje jinak než jen podle chuti. Fyzikální laboratoř pak láká na práci s detektory radioaktivního záření v rámci nabídky Radioaktivita aneb Svět neviditelného.

K oblíbeným expozicím přibudou v průběhu léta ještě další dvě expozice, a to Malá věda a MáToHáček. První z nich se v současné době dokončuje, druhá prochází zkušebním provozem.

Více najdete na stránkách www.techmania.cz.

foto: Ilustrační QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT