Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Na střední školy v kraji nastoupí 22 tisíc žáků. Všechny ale neotevřou

31.08.2020 11:33     31.08.2020 12:35

První školní den 1. září nezahájí na Masarykově gymnáziu v Plzni a na pracovišti ZŠ Podmostní v Tachovské ulici. Důvodem je nákaza zaměstnanců koronavirem. 

covid-19-4908690_1920

Zavřené zůstanou dvě školy zřizované Plzeňském krajem. "Z důvodu karanténních opatření nebude zahájen školní rok na Masarykově gymnáziu a na pracovišti v Tachovské ulici ZŠ Podmostní. Objevila se zde u zaměstnanců nákaza covid-19 a obě zařízení budou až do odvolání uzavřena,“ říká náměstkyně hejtmana pro oblast školství Ivana Bartošová a ujišťuje, že v případě uzavření dalších škol budou rodiče včas informováni.

"Všechny školy obdržely manuál a pokyny zřizovatele jak postupovat, mají k dispozici osobní ochranné pomůcky a dostatek desinfekce. Bezpečnost žáků a personálu školy je pro nás prioritou, doufáme, že přijatá opatření minimalizují riziko nákazy,“ dodává náměstkyně.

Pedagogové Masarykova gymnázia po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí vstoupili do karantény z důvodu nákazy jednoho zaměstnance onemocněním covid-19. "Z toho důvodu nebude probíhat prezenční výuka v budově školy, jež zůstává uzavřena. Studenti a rodiče budou kontaktováni třídními učiteli o dalším postupu online výuky. Délka karantény je předběžně stanovena do 11. 9. 2020, se znovuobnovením normálního provozu počítáme k pondělí 14. 9. 2020," informuje Masarykovo gymnázium. 

Nový školní rok přinese také novinky. Patří k nim výuka některých předmětů v angličtině, kterou nabídne Gymnázium a Střední odborné učiliště Rokycany. "Po dvou letech studia by pak měli žáci možnost své studium vést v angličtině úplně, a to v prestižním mezinárodním programu - IB Diploma programme, který je zakončen mezinárodní IB maturitou. V současné době probíhá samotná akreditace programu IB a povolení výuky v anglickém jazyce Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy,“ doplňuje Ivana Bartošová.

Střední odborné učiliště, Domažlice nabízí nově obor Prodavač, střední škola v Boru otevírá nově obory Strojírenské práce, Elektrotechnické a strojně montážní práce a Provozní služby a Střední škola živnostenská a Základní škola, Planá láká na obory Tesařské práce a Praktická škola jednoletá.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství