Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Nejvíce nového sněhu napadlo na Šumavě, sníh na horách ještě přibyde

17.04.2024 17:47

Zatímco během zimních měsíců byla Šumava bez sněhu, nyní na mnoha místech sněží. A podle nejnovější předpovědi bude sněhová pokrývka v horských partiích ještě přibývat. Také v nížinách musíme počítat s nízkými teplotami.

šumava březnik

"Nejvíce nového sněhu napadlo za poslední den v hřebenových partiích západní části Šumavy. 1197 m vysoký Zlatý Stoleček nad obcí Prášily udává nárůst sněhové pokrývky oproti včerejšku o 14 cm," uvádí aktuálně Český hydrometeorologický ústav.

Podle meteorologů bude zima na horách pokračovat i v dalších dnech. Sníh na hřebenech Šumavy má ještě přibývat.

"V pátek a sobotu čeká některé hory slušná sněhová nadílka, kterou už jsme neměli doslova několik měsíců. Nejvíce sněhu by mohlo napadnout ve vrcholových polohách Šumavy a Krkonoš. Celkové úhrny nového sněhu od dnešního rána, a to včetně sněhu, který už napadl, až do sobotního rána by mohly na hřebenech těchto hor dosahovat i 20-30 cm. Na ostatních horách většinou 10-20 cm," uvedl ČHMÚ. Sníh bude mokrý a během dne spíše roztaje, v pátek a v sobotu má být ale sněžení trvalejší.

Ani v nižších polohách nebude v nadcházejících dnech teplo. Teploty se budou pohybovat maximálně do deseti stupňů Celsia. Oteplení se očekává až poslední dubnový víkend.

 

Foto: Šumava Březník - výška sněhu se dnes v této oblasti pohybuje mezi 3 a 13 cm
zdroj: webkamera https://webcam.sumava.eu/

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství