Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté a celníci odhalili tajný sklad zboží

30.05.2011 7:19

V tržnici na Tachovsku objevili policisté s celníky tajný sklad zboží v hodnotě za více než třičtvrtě milionu korun. Při společné kontrole našli i tři osoby, po kterých policisté pátrali.

DSCN6578

Společné kontrolní akce prováděli v pátek 27. a v sobotu 28. května pracovníci odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a Celního úřadu Plzeň. Ve Svaté Kateřině přitom odhalili tajný sklad zboží.

"V páteční části se policisté a celníci v rámci pobytových kontrol orientovali i na kontrolu odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců a obchodování s lidmi. V souvislosti s kontrolou prodeje zaměřenou na odhalování padělaných ochranných známek a podloudnictví podrobili prohlídce několik tržnic na různých místech Plzeňského kraje," uvedla plzeňská policejní mluvčí Hana Jehlíková.

Na tržnici ve Svaté Kateřině na Tachovsku pak policisté s celníky našli tajný sklad zboží. "V jednom stánku objevili velmi dobře ukrytý tajný sklad zboží, do kterého se vcházelo mezi vystavenými oděvy. Dveře vchodu byly zabezpečeny důmyslným systémem táhel ovládaných elektronicky. V tomto úkrytu bylo nalezeno celkem 289 kusů textilního zboží a 86 párů obuvi. Ze strany pracovníků Celního úřadu Plzeň bylo zboží zadrženo a celková hodnota, pokud by se jednalo o originální výrobky, byla vyčíslena na 771 493 korun," sdělila Jehlíková a dodala, že při celé akci se policisté zaměřili také na pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách a věcech a dodržování veřejného pořádku. "Zkontrolováno bylo celkem 624 osob, z toho 535 cizinců. Zjištěno bylo 19 přestupků, za něž byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 38 600 korun. Dále byl zjištěn jeden správní delikt týkající se povinností ubytovatele dle Zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Policisté vypátrali jednu celostátně hledanou osobu a 2 osoby, po kterých bylo pátráno v rámci Schengenského informačního systému. U jedné cizinky bylo zahájeno řízení o správním vyhoštění kvůli nelegálnímu zaměstnávání."

Podle Jehlíkové celá akce prokázala, že dlouhodobá spolupráce obou složek je na velmi dobré profesionální úrovni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství