Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chtěl nabourat policejní auto! Běžná kontrola se změnila v honičku

27.11.2013 8:01

Do pořádných problémů se dostal 24letý mladík, který se snažil ujet policistům při silniční kontrole. Krom toho chtěl totiž policistům nabourat auto a teď mu hrozí až 6 let za mřížemi.

dopravní kontrola1

V policejní honičku se proměnila klasická silniční kontrola na hlavním tahu I/26 u Ohučova. Před policisty začal ujíždět v autě teprve 24letý mladík. Dokonce se snažil nabourat policejní auto. Všechno vysvětlila až následná lustrace po jeho dopadení. Mladík totiž ujížděl v kradeném autě s vyměněnými značkami a navíc před časem přišel o řidičák.

Až na 6 let může skončit za mřížemi mladík, který ujížděl od silniční kontroly u Ohučova. Policisté z jižního Plzeňska ho chtěli zastavit ke kontrole na hlavním tahu I/26. Nepovedlo se. "Řidič zákonnou výzvu k zastavení vozidla neuposlechl, a proto byl policisty za obcí Ohučov předepsaným způsobem opětovně vyzván k zastavení vozidla, čehož opět neuposlechl, a naopak si začal vytvářet možnost újezdu tím, že se svým vozidlem zvýšil rychlost a začal najíždět na služební vozidlo Policie České republiky. Přitom se snažil, aby policistům znemožnil jeho předjetí," popisuje mluvčí policie Jan Koželuh. 

Policejní hlídka se ale jen tak nevzdala a řidiče dál pronásledovala. Nakonec jej také dostihla a okamžitě bylo jasné, proč se vůbec honička strhla. "Policisté následnou kontrolou osoby a vozidla v informačních systémech Policie České republiky zjistili, že vozidlo je odcizené a jsou na něm umístěny registrační značky vedené na jiné osobní vozidlo. Dále bylo zjištěno, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel rozhodnutím Magistrátu města Plzně," vysvětluje mluvčí policie. 

Jisté je, že mladík si pořádně "zavařil". Teď ho čekají oplétačky nejen kvůli kradenému autu a jízdě bez řidičáku. Kvůli tomu, že najížděl na policejní auto, mu hrozí až 6 let vě vězení. "Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které 24letému mladíkovi hrozí trest odnětí svobody až na šest let," dodává Jan Koželuh. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství