Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

V Plzni vyroste další fotbalové hřiště, tentokrát ve Skvrňanech

06.02.2017 9:13

Plzeň bude mít další fotbalové hřiště s přírodní trávou. Jeho stavba se chystá tentokrát ve Skvrňanech a sloužit by mělo fotbalové akademii.

DSC04584

Nové hřiště bude sloužit Regionální fotbalové akademii Plzeňského kraje, která v Plzni funguje už několik let. Hřiště s přírodní trávou a rozcvičovací plochou vyroste ve Skvrňanech. Město přispěje částkou čtvrt milionu na přípravu projektové dokumentace.

"Hřiště s přírodní trávou a rozcvičovací plochou pro potřeby regionální fotbalové akademie plánuje realizovat na pozemcích města ve Skvrňanech spolek VIKTORIA PLZEŇ – fotbal. Tato stavba umožní zkvalitnit přípravu elitní fotbalové mládeže a současně také rozšíří sportovní infrastrukturu na území našeho města,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Podpora projektu nového hřiště je jedním z bodů memoranda, které město podepíše v pátek (10. února) spolu s Plzeňským krajem, FAČR a Viktoria Plzeň - fotbal, z.s.

"Viktoria Plzeň – fotbal, z. s. požádal loni v listopadu město Plzeň o kofinancování projektu výstavby hřiště ve výši pět milionů korun, částku schválilo poté zastupitelstvo při projednávání návrhu rozpočtu na rok 2017 a je blokována ve Fondu rezerv a rozvoje města Plzně," dodává mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Krom "fotbalového" memoranda se budou ale v pátek na radnici podepisovat i další memoranda v souvislosti se sportem. Uzavřeno bude memorandum o spolupráci města, kraje, Českého svazu ledního hokeje a HOCKEY CLUBU Plzeň 1929 kvůli hokejové akademii. Další dohody o společné spolupráci se týkají triatlonové a tenisové akademie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte