QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

772 plavců z 9 zemí! V Plzni se chystají prestižní plavecké závody Plzeňské sprinty

14.10.2019 15:20

Jedny z největších plaveckých závodů v Čechách vypuknou v pátek 18. října v Plzni. Do západočeské metropole přijedou i české špičky Seemanová, Kubová, Franta a další…

sprinty

Český pohár - Arena Cup Plzeňské sprinty hostí od pátku 18. do neděle 20. října plavecký bazén Slovany. V tyto dny bude bazén kromě sauny pro veřejnost uzavřen.

„Přihlášeno je 772 plavců z 95 plaveckých klubů. Plavci přijedou z celkem 9 zemí, kromě českých závodníků zde budou závodníci z Rakouska, Německa, Francie, Lotyška, Maďarska, Polska a slovenská a turecká reprezentace,“ uvádí podrobnosti k závodům Radka Bažilová z PK Slávia VŠ Plzeň s tím, že všechny 50metrové tratě se plavou jako memoriál Ing. Josefa Kotrnocha.

Na tyto závody se tradičně sjíždí i česká plavecká špička, a nebude tomu jinak ani letos. Do Plzně míří Barbora Seemanová, juniorská mistryně Evropy z roku 2017 a čerstvá šampionka ze Světového poháru v Berlíně, kde ovládla kraulařskou dvoustovku i čtyřstovku. Devatenáctiletá Seemanová v současnosti patří mezi nejlepší české plavkyně, vidět bychom ji měli i na olympiádě v Tokiu, kam už si zaplavala limit.

seemanová plzenske sprinty 2018

Mezi závodnicemi uvidíme rovněž znakařku Simonu Kubovou (Baumrtovou), mnohonásobnou českou mistryni a držitelku několika českých rekordů nebo motýlkářku Lucii Svěcenou.

Na startovní listině jsou Tomáš Franta, který si připsal další velký úspěch rovněž na nedávném Světovém poháru v Berlíně, kde vybojoval stříbro na 200 m znak. A uvidíme i Jana Šefla z místního PK Slávia VŠ Plzeň.

Premiérově závody budou absolvovat třináctiletí plavci, závody jsou určeny pro plavce od ročníku narození 2006.

Letošní závody budou i pomáhat. Pořádající klub PK Slávia VŠ Plzeň věnuje část financí ze startovného na podporu léčby 29leté Lucie Eckertové, která bojuje s maligním melanomem dolní končetiny. Chcete–li také pomoci, můžete přispět na transparentní účet – 2201685789/2010. Peníze Lucie využívá na finančně náročnou léčbu.

FOTO: Plzeňské sprinty 2018 / facebook Plavecký klub Slávia VŠ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24