Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Pozor od soboty 1. června! Začíná oprava Plaské ulice v Plzni

31.05.2024 19:25

Opravu Plaské a Lidické ulice v Plzni provádí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Od 1. června budou probíhat práce na Plaské mezi ulicí Na Sudech a železniční zastávkou Bolevec. Následovat bude úsek od ulice Na Sudech po Karlovarskou.

CG0A4359
CG0A4359CG0A4376CG0A4389CG0A4393CG0A4396CG0A4394CG0A4398CG0A4403CG0A4424CG0A4411CG0A4426CG0A4427

Stavba, kterou realizuje Ředistelství silnic a dálnic, za více než 70 milionů korun bude rozdělena do dvou stavebních sezón. Práce budou prováděny zejména během letních prázdnin (od června do srpna 2024 a od dubna do srpna 2025). V sobotu 1. června startují práce na Plaské.

Z hlediska řízení provozu s co nejmenším omezením je pak celkově stavba rozdělena do 5 etap. "Etapy výstavby zahrnují vždy uzavírku jednoho jízdního pásu v určité pracovní etapě a druhý jízdní pás bude využíván pro obousměrný provoz. Pro minimalizaci provozu (dopravních zátěží) v protisměrném jízdním pásu jsou etapy doplněny o objízdné trasy pro tranzitní dopravu na I/27," uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Od 1. do 30. června / úsek Plaská (Na Sudech - zastávka Bolevec)

Oprava vozovky bude zahájena 1. 6. 2024 v úseku mezi ulicemi Na Sudech a železniční zastávkou Bolevec, přičemž práce na tomto úseku budou trvat do 30. 6. 2024.

Provoz z Třemošné do Plzně i z Plzně do Třemošné, bude veden obousměrně v západním jízdním pasu. Co se týká směru od Třemošné do Plzně, bude zrušeno levé odbočení z ulice Plaská do Na Sudech. Ve směru od Třemošné na Doubravku tak bude možné pro osobní automobily využít náhradní trasu ulicemi Nýřanská, Kaznějovská a Studentská, nákladní automobily budou projíždět rovně městem. Práce s sebou přinesou i omezení v průjezdu a umístění zastávek autobusových linek.

Změny zastávek z důvodu oprav:

Bolevecká náves – ve směru z centra bude přeložena do západního jízdního pásu za křižovatku se Studentskou ulicí.

Okounová – ve směru z centra přeložena do západního jízdního pásu za křižovatku Okounovou ulicí.

Bolevec – linka 34 bude obsluhovat zastávky v točce autobusů v Tachovské ulici.

Linka 30

Při víkendové uzavírce křižovatky Plaská x Okounová plánované v termínu 15. a 16. 6. (nebo 22. a 23. 6.) budou spoje odkloněny na objízdnou trasu. Přeloženy tak budou autobusové zastávky linky 30 Okounová a Bolevecká náves. Okounová bude po dobu této krátkodobé uzavírky umístěna do ul. K Prokopávce, Bolevecká náves pak do zastávkových zálivů v ul. Na Sudech a Studentská.

Od července do srpna / od ulice Na Sudech po Karlovarskou

Oprava vozovky bude zahájena 1. 7. 2024 v úseku mezi ulicemi Na Sudech až na křižovatku Karlovarská – Lidická, přičemž práce na tomto úseku budou trvat do 31. 8. 2024.

Provoz bude omezen už od křižovatky Karlovarská – Lidická, kde bude zakázáno pravé odbočení směr MOST, KAZNĚJOV, mimo MHD a VOZIDEL STAVBY. Objízdná trasa povede dále po komunikaci Karlovarská – Gerská a zpět na směr MOST, KAZNĚJOV se bude vracet po komunikaci Studentská. Práce s sebou přinesou i omezení v průjezdu a umístění zastávek autobusových linek.

Změny zastávek z důvodu oprav:

Lékařská Fakulta – bude přesunuta do západního jízdního pásu do zrušeného pravého odbočení před křižovatkou Karlovarská – Lidická.

U Gery – bude přesunuta do západního jízdního pásu do zrušeného pravého odbočení před křižovatkou Karlovarská – Lidická.

Majakovského – bude přesunuta do západního jízdního pásu do zrušeného pravého odbočení před křižovatkou Majakovského – Lidická.

Uzavírky křižovatek Alej Svobody x Lidická a Na Sudech x Lidická, budou probíhat o víkendech po polovinách vozovky v jednotlivých jízdních pásech křižovatky.

V souvislosti s úpravami křižovatek bude docházet ke krátkodobým uzavírkám o víkendu a nutnosti objížděk, nebo k převedení výjezdu do protisměru. Je proto nutné sledovat aktuální označení v průběhu výstavby.

 

Práce na západním dvoupruhu silnice I/27 v úseku Křižovatky Karlovarská x Lidická až po křižovatku ŽST Bolevec, budou dále probíhat až v r. 2025 od 1. 4. 2025 do 31. 8. 2025.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství