Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V kraji hrozí silné bouřky! Výstraha platí do večera

08.09.2014 13:49

V Plzeňském kraji hrozí během odpoledne a večera silné bouřky. Výstrahu vydal ČHMÚ a podle něj může během intenzivních srážek dojít i k zatopení sklepů a jiných objektů.

nebe nad Plzní_QAP foto (1)

Nejspíš posledním dnem, kdy se teploty během odpoledne ještě dotknou letních hodnot, mají završit silné bouřky. ČHMÚ vydal oficiální výstrahu. V Plzeňském kraji hrozí silné bouřky doprovázené intenzivními srážkami až do 23. hodiny. Potom dorazí ochlazení.

Už během neděle přes západní Čechy přehnaly prudké lijáky a průtrže mračen. V Plzeňském kraji zasáhly především Tachovsko. Přímo v Tachově se kvůli zatopené střeše zřítily podhledy v prodejně Albert ( více čtěte v článku zde), silné průtrže ale následně zasáhly také Stříbrsko. tam už naštěstí větší škody nenapáchaly. 

Také během pondělí by se situace mohla opakovat. Meteorologové vydali na odpoledne a večer výstrahu. "Přes střední Evropu bude postupovat zvolna k jihovýchodu studená fronta, která se bude nad naším územím vlnit. Na frontě očekáváme dnes v Čechách a na Českomoravské vrchovině místy bouřky, ojediněle intenzivní se srážkovými úhrny kolem 30 mm. Přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst, sklepů a podobně," varuje ČHMÚ.

Přímo v Plzeňském kraji platí výstraha až do 23. hodiny. Po bouřkách už se ochladí a s letními teplotami se už budeme muset rozloučit. Září má být podle měsíční předpovědi ve znamení průměrných teplot. Počítat bychom měli v dalších dnech i s přeháňkami nebo deštěm. Podrobnosti k nové měsíční předpovědi čtěte v článku Po teplém začátku září se ochladí! Nová předpověď až do 5. října.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství