QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál na Špičáku zahajuje hlavní letní sezónu! Nechybí ani novinky

11.06.2019 8:01

Hlavní letní sezóna v areálu na šumavském Špičáku je tady! Areál se sice poprvé otevřel už na začátku května, nyní ale zahajuje každodenní provoz se všemi novinkami.

NMC_6104

Areál na šumavském Špičáku se letos poprvé otevřel veřejnosti už na začátku května. Návštěvníkům své zázemí ale nabízel jen o víkendech a svátcích. Nyní zahajuje každodenní provoz, který potrvá až do poloviny září. V období od 15. června až do 15. září středisko funguje od 9 do 17 hodin, v pátek a sobotu až do 18 hodin.

Všech šest hlavních tratí různé náročnosti od hobby až po profi kategorie jezdců bylo letos poprvé od jeho vybudování v roce 2006 otevřeno už ve středu 1.května. "Pro nás to mělo i tu výhodu, že jsme termínově předstihli alpská střediska, kde mají 1.května většinou ještě sníh,“ říká Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák, který má zdejší bikepark na starosti.

S přípravami se vzhledem k časnějšímu startu bikové sezony začalo už na podzim 2018. V polovině dubna přitom ležel skoro na 50 procentech tratí sníh, takže podzimní příprava se i proto vyplatila. Bylo též ještě potřeba odstranit hodně stromů popadaných při lednové sněhové kalamitě.

Nově zrekonstruovaná je oblíbená trať Black Friday. "Vylepšili jsme její povrch, aniž bychom zasáhli do jeho přírodního charakteru, na čemž si hodně zakládáme. Přidali jsme tady ještě jeden atraktivní skok přes trať, kde si jezdci mohou vybrat, zda ji přeskočí nebo objedou jinudy,“ popsal novinku Jan Kasík.

K dalším novinkám patří ještě nově vybudovaný pumptrack (naučí se tu pracovat s kolem, těžištěm, průjezdy klopenou zatáčkou, rychlost se udržuje tzv.pumpováním bez nutnosti šlapání) skill (dovednostní) centrum pro výuku začátečníků. To je umístěné v místech pod novým parkovištěm společně s tréninkovým hřištěm. 

Jinak Ski&Bike Špičák už několik let stále jako jediné středisko v ČR vydává a akceptuje Gravity Card, což je společná jízdenka pro už 20 nejlepších bikeparků v několika zemích Evropy. Nadále pokračuje spolupráce s německým Geisskopfem – možnost uplatnit celosezónní společnou jízdenku pro léto.

Od soboty 15. června bude otevřena Gravity Academy - výuka jízdy na horském kole pro všechny věkové kategorie. Postarají se tady i o celé skupiny zájemců včetně firemních akcí i naplánování aktivit pro ně na celý víkend/týden. "O bikové školu roste každoročně zájem. Dosahujeme pravidelně dvouciferných procentuálních nárůstů jejích účastníků,“ uvádí Jan Kasík       

Půjčovna speciálů pro downhill, má opět z jedné poloviny zcela nová kola. Vypůjčit si tu lze veškeré další vybavení pro jezdce jako např. chrániče, helmy aj. Podrobnosti a specifika jednotlivých tratí jsou na webu www.spicak.cz.

Ani letos nebudou chybět tradiční akce. V sobotu 22. června je na programu oficiální zahajovací Summer Start Party. Jubilejně už podesáté v řadě se pojede závod série iXS European Downhill Cupu. Tentokrát v srpnovém termínu 16. až 18. srpna. Určitě se tu mimo české špičky znovu objeví bikerská esa z řady zemí světa – např. Německa, Rakouska, Slovinska, Slovenska a už zmíněných zámořských destinací.  

Ve dnech 14. až 15. září bude Ski&Bike Špičák opět hostit Giant Enduro Race - pojede se tu jeden ze závodů této české enduroserie. V areálu a jeho okolí se koná celkem 6 rychlostních zkoušek. Na konci května (víkend 25.-26.5.) tady ještě pořádaly společný camp bikerky z ČR a Rakouska.      

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24