Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Pátrací manévry na jižním Plzeňsku! Policie pátrá po muži trpícím demencí

14.08.2014 8:50     14.08.2014 9:26

V maximální možné pohotovosti je policie u Letin na jižním Plzeňsku. Z tamní léčebny odešel 81letý muž, který trpí demencí. "V současné době zvyšujeme počet policistů v terénu," říká mluvčí policie Jan Koželuh.

ilustrační foto_QAP foto (36)

Obří policejní rojnice i vrtulník v akci. Tak to od středečního podvečera vypadá na jižním Plzeňsku v okolí obce Letiny. Z tamní léčebny se ztratil pacient trpící demencí. Seniora zatím policisté hledají bezúspěšně, a to i přesto, že ve čtvrtek ráno navýšili počet policistů v terénu.

Pátrací manévry probíhají od středečního podvečera v okolí obce Letiny na jižním Plzeňsku. "Policisté z územního odboru Plzeň - venkov v současné době pátrají po pohřešovaném 81letém Antonínu Mattauchovi (viz foto vpravo)," potvrdil QAPu mluvčí policie Jan Koželuh.

Situace je o to horší, že senior trpí demencí. "Pohřešovaný muž dne 13. srpna 2014 okolo 15 hodin odešel z uzavřeného pavilonu léčebny v Letinech a do současné doby se nevrátil. Senior trpí těžkou demencí, má tendenci si svlékat oblečení a zouvat boty. Muž u sebe nemá žádné osobní doklady ani finanční hotovost. Policisté okamžitě zahájili pátrací akci s prozatím negativním výsledkem," dodal policejní mluvčí.

Počty policistů v terénu se od rána navyšují! V akci je i vrtulník...

Okamžitě po nahlášení pohřeování, se rozjely velké pátrací akce, do kterých se zapojily zhruba tři desítky policistů i vrtulník. "V současné době zvyšujeme počet policistů v terénu," dodává mluvčí policie.

Muž je vysoký 160 centimetrů, má štíhlou postavu a šedé vlasy. Na sobě měl v době odchodu šedou mikinu značky Nike, tmavé tepláky, pantofle a bílé tričko s nápisem. Policie se v souvislosti s probíhajícím pátráním obrací na veřejnost. "V případě jakékoliv informace k pohřešované osobě prosím kontaktujte jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo volejte na bezplatnou linku Policie České republiky číslo 158," uzavírá Jan Koželuh.

Pohřešovaný důchodce je oproti fotografii již o něco štíhlejší.

FOTO: ilustrační, PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte